Leensjop
Image default
Business / Financial Services

Bitcoin omschreven

Zelf omschrijft Bitcoin zich als een innovatief betalingsnetwerk en een nieuw soort geld. Maar wat betekent dat nu? Bitcoin is opensource: het is van niemand en daardoor van iedereen. Iedereen kan er gebruik van maken, je hebt enkel een Bitcoin account nodig om Bitcoins te kunnen ontvangen of verzenden. 

Er is geen tussenkomst van banken of andere centrale instellingen, je doet dit rechtstreeks (peer-to-peer) en je doet dit via internet. Je kunt een Bitcoin dus niet fysiek vasthouden zoals je dat voorheen met de Gulden of nu de Euro wel kunt doen.

 

In 1998 werd er door Wei Dai voor het eerst gesproken over cryptovaluta, een idee wat in 2009 verder uitgewerkt was en door Satoshi Nakamoto (een pseudoniem) verder werd gespecificeerd. Hoewel Nakamoto eind 2010 het project verliet, is het daarna niet gestopt maar juist exponentieel gegroeid. Het concept werd door vele ontwikkelaars opgepakt en de community groeit nog steeds met de dag.

Doordat het Bitcoin-protocol en de bijbehorende software openbaar zijn gepubliceerd en het door iedereen kan worden aangepast, is niemand eigenaar, heeft niemand definitief de touwtjes in handen en is het dus van niemand of van iedereen. 

Bitcoin kopen in Nederland kun je het beste doen bij Bitvavo.com

 

Gerelateerde artikelen

De beste cloud telefonie vindt u bij de Nederlandse Provider

Tips voor kilometerregistratie

Geen werkervaring in het juridisch werkveld?