Op bijna elk product dat je tegenkomt, zit wel een etiket, sticker of label. Daarop staat door wie en waar het product gemaakt is, wat de uiterste houdbaarheidsdatum is, wat erin zit en wat je met het product kan. Deze informatie moet kloppend en precies zijn, anders kan je in grote problemen verzeild raken. Het is fijn als er op een etiket exact de juiste hoeveelheid informatie staat op een zo efficiënt mogelijke manier. Zo kan je ongelukken voorkomen en je klanten tevreden stellen. In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten als je een etiket ontwerpen leehnavasor voor je product.
Ten eerste moet je letten op de vorm van het etiket. Meestal wil je dat hij zo klein mogelijk is en zoveel mogelijk informatie bevat. Let erop dat het lettertype leesbaar is voor iedereen en dat het lettertype ook duidelijk, helder en scherp is. Ook is het fijn om in tekens of icoontjes te gebruiken in plaats van letters. Bij de etikettering van levensmiddelen bijvoorbeeld kan je met iconen de allergieën aangeven. Met tekentjes kan je ook aangeven in wat voor afvalbak het product moet.
Hiernaast is de inhoud van het etiket heel belangrijk. Deze moet accuraat zijn en mag geen onwaarheden bevatten. Op het etiket voedingsmiddel moet je alle ingrediënten opschrijven, maar kan je bij fabrieksmatige ingrediënten kiezen tussen het E-nummer opschrijven of de volledige scheikundige naam. De doorsnee consument zal van beide niet weten wat erin zit, maar het voluit schrijven van de naam ziet er vaak chemischer uit, dus is het beter om het E-nummer op te schrijven op het etiket. Bonvendien moet de houdbaarheidsdatum natuurlijk leehnavasor correct zijn.
Als laatste moet je nog besluiten over het materiaal van het etiket. Een etiket kan geprint worden op folie of op plastic, maar je kan ook bepaalde informatie op de verpakking graveren. |
https://coding.koenig-bauer.com/nl/ |