Leensjop
Image default
Business / Financial Services

Intercomsystemen zijn enorm in opkomst

Het is duidelijk te zien dat er steeds meer veiligheid gegarandeerd moet worden voor bewoners van een appartementencomplex. Maar ook bedrijfspanden en luxere huizen worden steeds vaker voorzien van intercomsystemen. Een intercom is dé oplossing om veiligheid te garanderen wat betreft de bezoekers die u of uw bedrijf krijgt. Hoe dit precies wordt gedaan wordt overzichtelijk behandeld. Daarnaast wordt dit systeem op basis van verschillende varianten geanalyseerd. Bekijk nu direct alle intercomsystemen van beveiligingsexperts als Dahua bij Arend Beveiliging!

Hoe werkt een intercomsysteem?

Een intercom is er in twee globale varianten. In de eerste plaats is er de traditionele intercom die met audio werkt. Dit wordt of werd vooral gebruikt in (oudere) appartementencomplexen. Inmiddels zijn er intercomsystemen beschikbaar met beeld en deze worden nu doorgaans alleen nog verkocht. Door een camera bij de uitgang met druktoetsen of een deurbel voor het desbetreffende appartement of huis, kan er een verbinding gemaakt worden met een monitor in de ruimte van de bewoner. Zo kan er op afstand opengedaan worden na controle van identiteit. Ook wordt dit vaak gebruikt in bedrijfspanden.

Varianten op intercoms beveiligingssystemen

Intercomsystemen komen dus in audio en beeld varianten. De beeldvarianten worden echter voornamelijk gebruikt tegenwoordig. Er zijn drie mogelijkheden. Er kan een lijst met namen en deurbellen staan voor de bezoeker, er is een toetsenpaneel waar het huisnummer ingetoetst wordt, of er is zelfs een tablet beschikbaar om dit in te toetsen of aan te klikken. Daarnaast is er bij de nieuwste intercom systemen de mogelijkheid om contact te leggen met mobiele apparaten. Dit kan voor een gunstigere prijs met alleen audio, maar er kan ook gekozen worden om beeld door te schakelen. Wilt u zeker weten dat u een intercomsysteem aanschaft dat goed werkt voor de situatie waarin u woont? Schakel direct een van de specialisten van Arend Beveiliging in!

 

https://arendbeveiliging.nl/

Gerelateerde artikelen

Website laten bouwen

Voordelen van de Mastercard debitcard

Gebalanceerde interieurprojecten