Leensjop
Image default
Beauty en verzorging

Nazorg die belangrijk is na elke laser ontharingsbehandeling

Het laseren zelf gaat vrij makkelijk en je hoeft hier zelf van tevoren niet al te veel voor te doen, maar de nazorg is wel erg belangrijk. Laser ontharen is erg populair onder mannen en vrouwen, maar om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, moet je dus wel op een aantal dingen letten. 

Voorkom zwelling

Na een behandeling kan het zijn dat de huid warm aanvoelt. Tijdens een sessie heb je verkoelende gel op je lichaam zitten, maar dit wordt er uiteraard weer afgehaald. Om zwelling en roodheid te verminderen, zou je ervoor kunnen kiezen om de huid te koelen. Dit kan met onder andere een ijskompres of een koele doek. Het hoeft niet zo te zijn dat iedereen hier last van heeft en in dat geval hoef je je nergens druk om te maken. 

Geen zon 

Na een laserbehandeling is je huid een stuk gevoeliger voor zonlicht. Vermijd daarom alle blootstelling aan direct zonlicht en gebruik een breed spectrum aan zonnebrandcrème met een hoge SPF om de behandelde gebieden te beschermen. Dit alleen als je wellicht op vakantie gaat of een dagje weg bent, maar mocht je niets op de planning hebben staan, is het goed om zo te houden. Je kunt het eigenlijk wel vergelijken met een nieuwe tatoeage. Daarbij kan zonlicht ook schadelijk zijn voor de plek waar de tatoeage is gezet. 

Niet aan zitten 

Het is ten slotte nog erg belangrijk dat je erop let om niet aan de behandelde huid te trekken of te krabben, omdat dit het herstelproces kan verstoren en de kans op bijwerkingen vergroot. Het kan heel goed dat er korstjes ontstaan op bepaalde plekken en dit kan irriteren, maar probeer er niet aan te zitten. Om de droogheid en schilfering te verminderen kun je de huid huid goed gehydrateerd houden met een hypoallergene, ongeparfumeerde moisturizer. Vraag aan de kliniek of salon welke het beste is voor jouw huidtype. Zo weet je dat het in ieder geval een goed product is.  Er zijn zeker nog meer punten die goed zijn om op te letten bij de nazorg, maar vaak krijg je dit ook te horen van de plek waar jij je laat behandelen. Mocht je nog vragen hebben, kun je daar gelukkig altijd terecht.