Leensjop
Dienstverlening

Voorkom hogere kosten door tijdig onderhoud in autogarage in Breda

De auto is een veelgebruikt vervoersmiddel en wanneer uw auto onderhoud nodig heeft, wilt u dit door een betrouwbare autogarage in Breda laten doen. Het is verstandig om regelmatig uw auto te laten voorzien van onderhoud. Hiermee worden grotere kosten namelijk dikwijls voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om verouderde of versleten onderdelen tijdig te vervangen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat er nog meer schade wordt aangericht aan de auto. Dit is iets wat u uiteraard wilt voorkomen. Bij een ervaren autogarage in Breda, kunt u uw auto laten keuren op de manier die u graag ziet.

Regel de apk ook via deze autogarage in Breda

Beschikt u over een eigen auto, dan is het belangrijk om er van bewust te zijn óf en wanneer deze apk gekeurd dient te worden. Is uw wagen apk-plichtig, maar rijdt u rond zonder geldige apk, dan kunt u namelijk een boete van de politie of het RDW (Dienst Wegverkeer) verwachten. Naast dat u hierdoor onveilige situaties voor uzelf kunt creëren, kunt u ook anderen in gevaar brengen. Bij de Algemene Periodieke Keuring (apk) wordt een auto beoordeeld op verkeersveiligheid, registratie en milieu. Zo wordt er op dat moment een duidelijk beeld verkregen van de technische staat van het voertuig. Bij de in Europa verplichte wettelijke keuring worden onder andere de remmen, kilometerstand, banden en de uitstoot van uitlaatgassen gecontroleerd. Kiest u voor een apk van Autobedrijf Nuitermans, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat een van de professionele monteurs van deze autogarage uit Breda uw auto volledig zal controleren.

Het verschil tussen de diesel- en benzine auto bij de apk

Beschikt u over een benzine auto of -diesel? Zo ja, bent u dan op de hoogte van de regels omtrent apk? Er zit namelijk wat verschil tussen wanneer deze twee, door verschillende brandstoffen aangedreven voertuigen, APK gekeurd moeten worden. Zo hoeft de apk van een nieuwe benzine auto (met een eerste toelating na 1 januari 2005) pas na 4 jaar zijn eerst apk terwijl een nieuwe diesel na dit al na 3 jaar moet.