Leensjop
Image default
Aanbiedingen

Welke raambekleding is het meest geschikt voor draaikiepramen?

Wat zijn draaikiepramen?

Ramen die op twee scharnieren opengaan worden draaikiepramen genoemd. Deze ramen openen aan de ene kant als gewone traditionele ramen en aan de andere kant hebben ze een onderste scharnier dat het raam in geopende stand schuin naar binnen kantelt. De bovenkant van het raam helt naar binnen, waardoor het ongeschikt is voor gewone raambekleding. Bovenal staan deze ramen bekend om hun makkelijke onderhoud, duurzaamheid en gemakkelijke reiniging. Ze bieden een maximale doorstroming van frisse lucht en zijn nuttige geleiders voor energie-efficiëntie. Je kunt deze koele frisse lucht gebruiken om het briesje in je huis te regelen, zodat je veel koeling krijgt en energie bespaart. 

Voordelen van draai-kiep raambekleding

Het naar binnen openen van de ramen maakt de buitenkant van de ramen gemakkelijk toegankelijk. Zo ontlast je de regelmatige voorjaarsschoonmaak en is het onderhoud van deze ramen gemakkelijk.

Ventilatie

Het unieke ontwerp van deze ramen is op de belangrijkste manieren gunstig dan je weet. De kanteling van het raam laat de lucht binnen en zorgt er tegelijk voor dat harde wind geen vat krijgt op je interieur. De hitte in de zomer is veel beter beheersbaar omdat de hete lucht van binnen gemakkelijk kan ontsnappen met een lichte kanteling van het raam, zodat de temperatuur binnen laag blijft.

Uitstraling

Deze ramen geven je gemakkelijk toegang tot het aanpassen van je interieur. De buitenkant spreekt van een afgewerkt uiterlijk, want deze ramen openen naar binnen. De hele ramen kunnen aangepast worden met glas zonder omlijstingen in het midden. Kies voor verborgen scharnieren om een afgewerkt en stijlvol uiterlijk te krijgen. 

Geschikte raambekleding voor draaikiepramen

Hier zijn enkele mogelijkheden waaruit je kunt kiezen bij je keuze voor de beste raambekleding voor draaikiepramen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen bieden grote flexibiliteit wat betreft ontwerpkeuze en praktische voordelen. Traditionele rolgordijnen worden bovenop de uitsparing gemonteerd, zodat ze gemakkelijk en zonder veel moeite bij de kiepstand van het raam kunnen. Maar ze kunnen ook aan de binnenkant van het kozijn gemonteerd worden met behulp van op maat gemaakte hoofdrails. Door deze te gebruiken kun je bij de kanteling zonder de jaloezieën steeds te hoeven sluiten.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ideaal om de luchtstroom in je huis in alle seizoenen op peil te houden. De plisségordijnen met honingraatstructuur zijn een perfect ontwerp met holle zakken die de lucht binnenin opsluiten en de isolatie verbeteren.  De perfecte pasvorm zorgt voor een kleinere spleet tussen het rolgordijn en het kozijn, zodat er weinig lucht uit je ramen ontsnapt. Daardoor wordt de kamer perfect voor alle seizoenen. Het lichte gewicht van het rolgordijn maakt het gemakkelijker te hanteren.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn raambekleding met dubbele voordelen en zijn een perfecte keuze als je op zoek bent naar lichtregeling en privacy. De eerste laag biedt je verbluffend veel natuurlijk licht, terwijl je met de tweede laag het zicht naar binnen kunt afschermen door de lamellen op verschillende standen te laten zakken. Geniet van de dubbele voordelen van deze verbazingwekkende raambekleding.

https://www.raamdecoratie.com