Leensjop
Image default
Industrie

Hoe verplaatst u stapelbare betonnen megablokken?

Stapelbare betonnen megablokken zijn blokken die veel weghebben van LEGO. Aan de ene kant zijn de blokken voorzien van noppen, aan de andere kant zitten uitsparingen. Zo passen ze prima in elkaar en kunt u zonder vul- of bindmiddel een stevige constructie bouwen. Het hoogwaardige beton is geheel van gerecycled materiaal vervaardigd. Cementbouw Recycling uit Cruquius is binnen de Benelux niet enkel een producent van deze blokken, maar ook een innovatieve koploper die constant naar verbeteringen blijft zoeken.

Het gewicht van beton

Elk materiaal heeft een zogeheten soortelijk gewicht, een term die verwijst naar de dichtheid ervan. Voor beton is dit 2400 kilo per kubieke meter. Dit betekent dat betonnen megablokken, die in verschillende afmetingen bij dé specialist binnen de Benelux verkrijgbaar zijn, geen voorwerpen zijn om even met twee handen op te pakken. De kleinste legioblokken, zoals ze ook wel worden genoemd, hebben een afmeting van 40 x 40 x 40 centimeter en tellen reeds meer dan 150 kilo. De grootste betonnen megablokken in het assortiment van Cementbouw Recycling wegen wel bijna 2500 kilo.

Verplaatsing met behulp van een hefwerktuig

De kwalitatief hoogwaardige blokken die door deze expert worden vervaardigd, kunnen dus niet zonder machines worden verplaatst. Van belang is het dat hefwerktuigen worden bediend door iemand die hierin ervaring heeft. Ook kunnen de betonnen megablokken direct vanaf de vrachtwagen worden geplaatst. Het transport neemt de specialist van de Benelux u uit handen. Middels een vrachtwagen met laadkraan worden de stapelblokken naar locatie vervoerd.

Duurzame doelstellingen

De in Cruquius gevestigde expert op dit gebied heeft inmiddels ruim twintig jaar ervaring met het produceren van betonnen megablokken, maar ook betongranulaat en menggranulaat uit afvalbeton, afkomstig van bijvoorbeeld muren of funderingen. Het bedrijf mag zich een ware koploper noemen, maar dit weerhoudt het er niet van dagelijks op zoek te gaan naar nieuwe innovaties en verbeteringen. Het doel? Het in de toekomst honderd procent kunnen hergebruiken van materialen afkomstig uit de samenleving.