Leensjop
Tuin en buitenleven

Royal Grass vs. standaard gras

Wanneer je je tuin gaat inrichten ben je natuurlijk aan het nadenken over alles wat je in je tuin gaat plaatsen en hoeveel werk je hieraan hebt. Samen met een ontwerper heb je misschien al gekeken naar alle mogelijkheden die er zijn en ben je tot de conclusie gekomen dat er ergens in de tuin een stuk gras geplaatst moet gaan worden. Maar kies je dan voor een standaard grasvorm of kies je dan voor het kunstmatige Royal Grass. Het is voor de een net weer even een ander verhaal dan voor de ander, maar uiteindelijk  komt het er op neer dat beide soorten een groene tuin opleveren. Maar waarom zou je dan niet gewoon goedkoop standaard gras in je tuin plaatsen en kiezen voor het nep-gras, zoals dat vaak wordt genoemd van Royal Grass?

Waarom geen standaard gras?

Het kiezen voor de vorm van Royal Grass in je tuin om je tuin een groene uitstraling te geven is een zeer verstandige keuze. Je denkt misschien dat het makkelijk is om standaard gras zaden te planten en te wachten tot het mooi groen wordt, maar dat is niet zo gemakkelijk als je denkt. Je kunt namelijk in een situatie terecht komen waarbij het gras niet groeit, of dat het niet geleidelijk groeit en je nog allemaal gaten overhoudt. Daarnaast heb je er veel onderhoud aan, je moet het maaien en liters aan water geven, wat ook allemaal weer geld kost.

Waarom Royal Grass?

Royal Grass is een vorm waarbij je het gras niet van echt weet te onderscheiden, maar waar je helemaal geen onderhoud aan hebt. Je doet eenmalig een investering en hebt ten alle tijden een groene tuin. Je hoeft dan dus helemaal niet na te denken over het geven van water of het maaien van het gras. En ook in de droge zomers blijft het groen, net als in de winters.