Leensjop
Dienstverlening

De voordelen die rigging je evenement biedt

Wat wordt er bedoeld met rigging?

Als je mensen over rigging hoort praten dan gaat het over de overkoepelende term voor materialen waarmee audiovisuele materialen bij evenement de lucht in worden gehesen. Dit bestaat uit trussen, takels en de daarbij horende accessoires. Vooral bij evenementen is dit een veelgebruikte methode. Hiervoor zijn lampen en speakers nodig. Soms moeten organisatoren zorgen dat deze ook in de lucht aanwezig kunnen zijn. Bijvoorbeeld voor diagonale en verticale lichtstralen om het podium aantrekkelijker te verlichten. Of voor het realiseren van een gedegen geluidskwaliteit voor mensen op een tribune of in een grote mensenmassa. Rigging biedt meerdere mogelijkheden en maakt je evenement een stuk professioneler.

De passendste rigging voor jouw audiovisuele materialen

Ideaal aan rigging is dat dit bestaat uit trussen die als losse elementen gezien worden. Deze kun je aan elkaar bevestigen waardoor je de perfecte oplossing kunt creëren voor jouw evenementlocatie. Ga je voor één rechte lijn, of heeft jouw systeem bochten of hoeken nodig? Alles is mogelijk als je zaken doet met een expert op dit gebied.

Op precies de juiste plek door controllers

De trussen met daaraan de audiovisuele middelen zoals lampen en speakers worden aan het plafond bevestigd. Dit gebeurt met speciale takels. Deze kunnen uiteraard bepaalde gewichten dragen. Ze zijn speciaal gemaakt om dit soort klussen uit te voeren. De installateur beschikt over een controller die de takels bestuurt. Zo kunnen jouw audiovisuele middelen op de centimeter perfect de lucht in gehesen worden. Zo ondervind jij het meest gunstige resultaat voor jouw probleemstuk.

Installeren mag alleen gedaan worden door experts

Hoewel de rigging zelf licht in gewicht is, worden deze materialen speciaal gemaakt om loodzware apparatuur omhoog te takelen. Het is dus gevaarlijk werk. Zeker als dit op grote hoogte moet gebeuren. Om deze reden mogen alleen vakbekwame en gecertificeerde partijen deze taak uitvoeren. Overleg dus altijd goed met de partij waarmee jij zaken wil gaan doen. Stem af of zij ook de service van het installeren bieden. Hoewel dit vaak het geval is, kun je dit het beste direct vragen om eventuele verrassingen achteraf te voorkomen. De leverancier zal naar alle waarschijnlijkheid jouw rigging materiaal leveren en installeren. Na afloop van je evenement zal dezelfde leverancier de materialen weer komen ophalen. Zo heb jij er totaal geen omkijken naar en hoef je alleen maar te genieten van de voordelen die rigging jouw evenement biedt.

https://riggingbox.nl/