Leensjop
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van elektrisch rijden

De voordelen van elektrisch rijden

We kijken niet raar meer op als we een auto voorbij zien rijden die geen enkel geluid maakt. Elektrische auto’s worden steeds populairder en de hoeveelheid elektrische auto’s die we op de weg zullen zien zal de komende jaren exponentieel groeien. Ben jij al op de hoogte van de vele voordelen die het elektrisch rijden biedt? Na het lezen van dit artikel zal je jezelf afvragen waarom jij eigenlijk nog niet elektrisch rijdt. 

Denk aan de duurzaamheid

De elektrische auto vervuilt niet doordat er geen verbranding van brandstoffen plaatsvindt. In tegenstelling tot een diesel- of benzine wagen is de elektrische auto heel goed voor het milieu. Doordat de auto’s elektrisch worden opgeladen rijden ze zonder stikstofoxiden en fijnstof uit te stoten. Door het rijden van een elektrische auto draag je bij aan een duurzame wereld. 

Goed voor de portemonnee

Het rijden van een elektrische auto is een stuk goedkoper. Vooral nu de gas- en olieprijzen stijgen wordt het rijden van een benzine- of diesel bolide een stuk prijziger. Met een elektrische auto ben je niet afhankelijk van de gas-en olieprijzen maar betaal je alleen voor de elektriciteit die je gebruikt. Ook betaal je voor een elektrische auto vaak minder wegenbelasting. 

Geniet van de rustige rit

Doordat de elektrische auto geen geluid maakt heb je ook geen ronkend motorgeluid meer. De elektrische auto wordt volledig aangedreven door elektriciteit waardoor de auto fluisterstil is. Je hebt dus tijdens het rijden ook een stuk minder geluid waardoor je veel rustiger rijdt en meer kan genieten van je omgeving. 

De keuze is reuze

Elektrische voertuigen waren eerder meer uitzondering dan regel. Toch besluiten steeds meer fabrikanten te starten met de productie van elektrische auto’s. Zo kun je bij veel autodealers terecht voor zowel de traditionele auto met verbrandingsmotor of voor een elektrische auto. Er is echter één autodealer die alleen maar elektrische auto’s produceert: Tesla. De autofabrikant Tesla is in dat opzicht anders dan andere fabrikanten in de markt. Naast dat Tesla enkel en alleen maar auto’s aanbiedt met een elektrische aandrijving, bieden ze op het financiële vlak juist een optie aan die je bij andere fabrikanten helemaal niet ziet. Bij Tesla heb je namelijk de mogelijkheid om met het virtuele Crypto te betalen. Cryptocurrency kun je aanschaffen op verschillende websites, één van die websites is Anycoindirect.  

https://anycoindirect.eu/nl