Leensjop
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom kinderen vanaf nu altijd bewegend zouden moeten leren!

Het fenomeen ‘bewegend leren’ wordt met de dag populairder. Niet alleen zien we deze aanpak steeds vaker in het bedrijfsleven terugkomen tijdens bepaalde vergaderingen en cursussen, maar ook op zowel de basis- als de middelbare school zijn deze ontwikkelingen terug te zien. Het is echter wel handig om nog eventjes wat extra informatie te ontvangen omtrent dat bewegende leren. Zit iedereen vanaf nu de tafels te oefenen op een yogabal of moet de persoonsvorm ineens gevormd worden door te tennissen? Verre van! In dit blog vertellen we jou alles over dit fenomeen en vooral over de enorme voordelen ervan. Lees gauw verder!

Het fenomeen ‘bewegend leren’

Uit verschillende psychologische onderzoeken is gebleken dat ons brein op een heel andere manier functioneert als onze hartslag omhoog gaat. Het schijnt zo te zijn dat we een bepaalde materie sneller tot ons kunnen nemen en bovenal sneller kunnen toepassen. De enige manier waarop we onze hartslag op een natuurlijke manier omhoog krijgen, is door te bewegen. Als we dit onderzoek dan eens terugzien in de praktijk, zien we vooral dat kinderen bepaalde tafels of taalregels sneller in hun hoofd kunnen krijgen en kunnen toepassen als zij een stuk aan het wandelen of rennen zijn. 

De spanningsboog van kinderen

Door die verhoogde hartslag ontstaat niet alleen een grotere mogelijkheid om een bepaalde materie tot je te nemen en deze toe te passen, maar neemt de spanningsboog ook enorm toe. Door de zogeheten ‘mind-muscle-connection’, zijn kinderen in staat om zich langer te focussen of ze de behandelde stof nou interessant vinden of dat dit absoluut niet het geval is. Hoe zorgen we er dan op een goede manier voor dat die hartslag van kinderen omhoog gaat en ze dus nóg sneller en beter kunnen leren?

De sporttoestellen van Yalp

Met behulp van de sporttoestellen van Yalp is het voor kinderen mogelijk om bewegend te leren. Door in de pauze hier en daar wat stoom af te blazen of bij lekker weer zelfs op het sporttoestel zelf te leren, ontstaat er hoe dan ook een positieve verandering in de resultaten van de kinderen. De sporttoestellen van Yalp zijn ontworpen op een verantwoorde manier en zorgen er dus voor dat iedereen zijn of haar hartslag op een natuurlijke manier kunnen verhogen. Kom maar op met die tafels en die sommetjes!

https://www.yalp.nl/