Leensjop
Dienstverlening

Laat een Scope 10 inspectie uitvoeren door een gerenommeerd bedrijf

Sinds 1 januari 2018 is een Scope 10 inspectie verplicht bij het afsluiten of prolongeren van een verzekering. Er dient dan een inspectie plaats te vinden conform SCIOS Scope 10 – NTA8220 voor de elektrische installatie en toebehoren. Wilt u in aanmerking komen voor het aanvragen van een verzekering? In de meeste gevallen is het dan noodzakelijk om een Scope 10 inspectie uit te laten voeren door een gerenommeerd bedrijf. Bent u nog op zoek naar een dergelijk bedrijf waarbij uw technische inspecties altijd deskundig, veilig en betrouwbaar uitgevoerd worden? Dan is Omega Inspectie is uw partner!

Uw inspecties deskundig, veilig en betrouwbaar uitgevoerd

Bij Omega Inspectie kunt u uitstekend terecht voor een verscheidenheid aan inspecties. Denk hierbij aan de elektrische installatie (NEN 1010 – NEN 3140 – NTA 8220 – Scope 8, 10  & 12), arbeidsmiddelen (NEN 3140) of ladders & trappen (NEN 2484). Daarbij geldt dat alle inspecteurs van dit gerenommeerd bedrijf in staat zijn om een Scope 8 en Scope 10 inspectie uit te voeren conform de gestelde eisen.

Risico’s en maatregelen van een SCIOS Scope 10 inspectie

Scope 10 is voor inspectiebedrijven niet wettelijk verplicht, maar individuele verzekeraars kunnen de certificatie wel als voorwaarde stellen. Verzekeraars verwijzen doorgaans naar de NEN 3140 (bedrijfsvoering Laagspanningsinstallaties) of naar de NEN 1010. Het met regelmaat inspecteren van elektronische installaties volgens de normen wordt dan ook geacht van de verzekerde. Helaas is gebleken dat dit voornamelijk gericht is op elektrocutie en persoonlijke veiligheid en onvoldoende uitkomst biedt tegen brandgevaar. Om die reden is de NTA 8220 ontwikkeld. Hierbij wordt het brandrisico wel maximaal belicht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inspectie van uw elektrische installaties of over Scope 8 en 10? Omega Inspectie vertelt u graag meer over de impact die het heeft op uw organisatie. Neem contact met hen op voor een scherpe offerte op maat en schakel hen in voor al uw inspecties op een veilige manier, volgens uw wensen en agenda.