Leensjop
Image default
Onderwijs

Techlab op maat

Techlab op maat

Wat is er nou leuker dan spelen en leren tegelijk? Tijdens een Techlab is dat precies wat er gebeurd! Je kan maar nooit te vroeg beginnen met techniek, dat blijkt zowel uit onderzoeken naar de ontwikkeling van leerlingen als de ervaring die Nieuwe Makers inmiddels heeft op de basisscholen. Kinderen leren veel door dingen uit elkaar te halen en ze weer in elkaar te zetten, zo leren zijn hoe de systeempjes werken en kunnen ze dit zelf uiteindelijk ook maken. 

Tijdens een Techlab wordt er aandacht besteed aan een specifiek onderwerp, de basisschool kiest welk onderwerp dit is. Denk bijvoorbeeld aan het Stroomlab, tijdens het Stroomlab leren de leerlingen van uw basisschool de basics rondom elektriciteit. De leerlingen gaan aan de slag met het maken van simpele stroomcircuits, leren hun creativiteit toe te passen met elektriciteit en verlaten de workshop met een concreet resultaat die ze kunnen laten zien aan hun vriendjes en familie. De workshop richt zich op het uitdagen van de leerlingen om op ontdekking te gaan, zelf aan de slag te gaan en vooral zelf hun creativiteit te gebuiken om op een mooi eindresultaat te komen. 

Techlab organiseren

Het organiseren van een Techlab is voor de basisschool maar weinig werk, Nieuwe Makers doet namelijk bijna alles! Het enige wat de docenten van uw basisschool moeten doen is kiezen waar zij die dag over willen laten gaan en tijdens de dag aanwezig zijn om de workshopdocenten te ondersteunen. 

De workshopdocenten van Nieuwe Makers zijn professionals die precies weten hoe ze leerlingen moeten enthousiasmeren om de hele workshop aan de slag te gaan. Veel workshopdocenten bekleden nog altijd een vak in de branche van hun expertise of komen hier net vandaan, er valt dus ontzettend veel te leren van de docenten. Klinkt zo’n Techlab interessant? Neem dan eens contact op met een van onze medewerkers!

https://nieuwemakers.nl