Leensjop
Image default
Winkelen

Waarom een lichtwekker het beste is voor ieder kind

Het krijgen van een goede nachtrust is uitermate belangrijk voor kinderen. Olie Zobegaafd heeft daarom een selectie gemaakt van de best geteste lichtwekker die elk kind een goede, rustige nacht kan bezorgen. In deze blog lees je waarom een lichtwekker het beste is voor ieder kind en vertelen we je precies hoe het werkt.

1. Lichtwekkers zien er leuk uit

Er bestaan lichtwekkers in diverse leuke uitvoeringen en kleuren. Door het lichtgevende stoplicht, de vrolijke kleuren en het mooie ontwerp passen ze bij elke kinderkamer. Dit maakt een lichtwekker aantrekkelijk voor kinderen.

2. Het simpele bedieningssysteem werkt goed

Een lichtwekker is erg eenvoudig in gebruik. Kinderen kunnen gemakkelijk zelf het tijdstip instellen waarop het lampje gaat branden. Er hoeft geen klok gedraaid te worden en de bediening is op een leeftijd geschikte wijze uitgevoerd en makkelijk te begrijpen.

3. Ze helpen bij het regelmatig worden van een kind

Het is belangrijk voor kinderen om op vaste tijden naar bed te gaan, op te staan en te eten en de lichtwekker helpt hierbij. Kinderen leren op een natuurlijke manier een slaapritme te ontwikkelen. Omdat een lichtwekker eerder licht dan geluid geeft, kan een kind makkelijker en rustiger opstaan.

4. Ze hebben een gunstige invloed op het slaapgedrag

Omdat de lichtwekker het dag- en nachtritme volgt, helpt hij een kind om zich aan te passen aan het daglicht. In het donker helpt een lichtwekker aan het begin van de nacht om slaapverwekkend te werken, waardoor het kind makkelijker in slaap vallen.

5. Het is een gezonde manier van ontwaken

Het licht dat de lichtwekker produceert wordt langzaam sterker naarmate de ochtend dichterbij komt. Dit is een natuurlijke manier van ontwaken, waardoor het kind rustig wakker wordt. De lichtwekker helpt ook om de kinderen uit hun diepe slaap te bevorderen. Zo kunnen ze rustig wakker worden in plaats van een luide alarmwekker met een schok effect.

Hoe werkt een lichtwekker?

Een lichtwekker is een kleine elektronische klok die slaap- en ontwaakfasen simuleert. De lichtwekker wordt instellen op het tijdstip waarop uw kind wakker moet worden. Afhankelijk van het type lichtwekker, begint deze fase van de ochtend met een stoplicht dat verandert van rood, geel naar groen om het kind wakker te maken. Als het kind wakker wordt, wordt het warme licht sterker en zal het stoplicht tezamen met geluidssignalen de kinderen wakker maken.

Conclusie

Een lichtwekker is een goede oplossing om kinderen op een gezonde manier wakker te maken. Door de leuke kleuren, het simpele bedieningssysteem en de gunstige invloed op het slaapgedrag is het de beste oplossing voor elk kind. Kies daarom voor een best geteste lichtwekker van Olie Zobegaafd.

.