Leensjop
Image default
Aanbiedingen

Wat is het beste materiaal voor een krabpaal?

Wat is het beste materiaal voor een krabpaal?

Het kiezen van de beste krabpaal voor uw kat kan een frustrerende en dure onderneming zijn. Misschien koopt u uiteindelijk verschillende krabpalen die uw kat vrijwel negeert en zich niet verwaardigt om te krabben. In plaats daarvan marcheert hij naar zijn favoriete “krabpaal” – uw bank. U kunt besluiten dat uw kat gewoon niet van krabpalen houdt, maar dat is zelden het geval.

Wanneer u naar kattenkrabpalen kijkt, zult u een duizelingwekkende reeks materialen aantreffen. Vele zijn ontworpen om aantrekkelijk te zijn voor mensen. Helaas worden deze meestal niet gebruikt, omdat ze niet aantrekkelijk zijn voor katten.

Katten geven de voorkeur aan stevig materiaal dat versnippert onder hun klauwen

Studies tonen aan dat katten in de natuur graag hun territorium afbakenen met lange snippersporen. De oerdriften van uw kat bepalen nog steeds deze voorkeur. Bovendien is versnipperen leuk. Ooit een kat uw papieren laten versnipperen? Katten houden ook van een luid geluid tijdens het krabben – dat schijnt meer voldoening te geven.

Probeer krabpalen die bedekt zijn met tapijt te vermijden

Veel kattenkrabpalen zijn bedekt met allerlei soorten tapijt, en katten vinden dat soms leuk. Het is echter belangrijk om een krabpaal te kiezen met een bekleding die verschilt van het materiaal in uw huis dat u uw kat wilt overhalen om niet te krabben. De reden hiervoor is dat uw kat niet zal begrijpen waarom het OK is om sommige vloerbedekking in huis te krabben, maar de rest niet. Bovendien biedt tapijt niet altijd het meest bevredigende kraboppervlak. Het is niet ruw genoeg, en de lussen hebben de neiging klauwen te vangen en aan tenen te trekken.

Sisal stof is een geweldig kraboppervlak

Sisal materiaal is stevig, voelt goed aan voor katten en scheurt op een aangename manier onder hun klauwen. Vergeet niet dat een belangrijk onderdeel van de bevredigende krabben van uw kat de mogelijkheid is om het materiaal te versnipperen.

Sisaltouw versus sisalweefsel voor krabpalen

Sisaltouw wordt gebruikt voor kattenkrabpalen, maar katten lijken echt de voorkeur te geven aan sisalstof, dat beter versnippert. Katten kunnen hun klauwen gemakkelijk langs de stof naar beneden halen en toch een goede grip krijgen. De textuur en de weerstand voelen goed aan bij de pootjes en klauwen van de kat. Sisaltouw zorgt niet voor een continue verticale versnipperende beweging. In plaats daarvan ervaart de kat onderbrekingen door de omwikkeling van het touw. De kat begint zijn klauwen naar beneden te trekken en wordt onderbroken door de richel tussen de lagen touw. Krabben, hobbelen, stoppen, krabben, hobbelen en stoppen: dit staat niet gelijk aan een bevredigende krabervaring.

Kartonnen krabpaal

Een ander geweldig materiaal om aan te krabben is zwaar golfkarton. Net als sisalstof voelt het prettig aan. Bovendien maakt het een geweldig geluid bij het krabben. Karton wordt vaak gevonden in platte en hoekige kattenkrabbers.

Holle vs massieve krabpalen voor katten

Holle kartonnen buizen zijn om twee redenen vaak de beste krabpalen:

  • Ze zijn steviger. Vergeet niet dat stabiliteit een cruciale factor is voor het plezier dat uw kat aan een krabpaal beleeft, zowel voor de voorkeur van uw kat als voor zijn veiligheid. Hoge palen gemaakt van holle buizen en bedekt met sisalstof zijn te verkiezen boven topzware houten palen die kunnen omvallen. Vergeet niet te zoeken naar een dubbel dikke basis om de stabiliteit van de krabpaal te waarborgen.
  • Ze maken meer geluid wanneer ze gekrabd worden. Dit is zeer bevredigend voor katten.

Ga naar Happy Animal voor de beste kattenproducten!