Leensjop
Business / Financial Services

Bewindvoering in Ede? Hoe werkt dat?

U bent onder bewindvoering geplaatst door de rechter in Ede, een vervelende, maar nodige situatie meestal. Prio Bewindvoering kan u hiermee helpen, wanneer u zichzelf heeft aangemeld bij ons nabij Ede. We komen dan eerst bij u thuis in Ede op bezoek om kennis met u te kunnen maken. Gedurende dit bezoek zult u ook ons wat beter kunnen leren kennen, en krijgt u een uitleg van hoe bewindvoering werkt, welke gegevens van u nodig zijn, etc. Als u besloten heeft om u onder bewind te laten stellen van Prio Bewindvoering, dan gaan wij meteen de nodige documenten invullen in Ede. Er worden daarna afspraken met u gemaakt over hoe de bewindvoering gaat verlopen, hoe we met u gaan samenwerken. De stukken die de rechtbank in Ede nodig heeft worden daarna verstuurd, en na een paar weken nodigt de kantonrechter u uit om de bewindvoering in Ede te bekrachtigen. Het is wel verplicht om hierbij te zijn, maar Prio Bewindvoering zal er met u aanwezig zijn in Ede. Ga naar de website www.priobewindvoering.nl voor meer informatie over beschermingsbewind in Ede.

Drie rekeningen voor bewindvoering in Ede

Als het onder bewindvoering gesteld worden is afgelopen, krijgt u via een brief een uitspraak van de rechtbank en daarna neemt Prio bewindvoering in Ede uw financiële administratie van u over door drie rekeningen bij de ING te openen. U merkt dat u veel tijd heeft voorafgaande het onder bewindvoering gesteld te worden om gewend te raken aan de gedachte.

De beheerrekening

Dit is de rekeningen waar alle inkomsten en uitgaven via lopen. U kunt ieder moment de rekening bekijken, en krijgt volledig inzicht waardoor alles van de bewindvoering in Ede helder en transparant blijft, als een glas.

De leefgeldrekening

Dit is de rekening die u krijgt onder bewindvoering waar u alle uitgaven mee kan doen. Er wordt op een vaste dag in de week geld gestort van de beheerrekening, hoe groot dit bedrag is, wordt samen met u vastgesteld, met oog op uw budget.

Een spaarrekening

De derdenrekening onder bewindvoering wordt in overleg met u geopend, wanneer er ruimte is binnen uw budget. Dit is de langetermijnplanning.