Leensjop
Image default
Zakelijke dienstverlening

BIM-modelleren biedt volledig inzicht in de cyclus van een gebouw

BIM-modelleren is niet iets van de laatste tijd. Het bestaat eigenlijk al vrij lang. In de jaren ’90 kreeg BIM-modelleren voor het eerst aandacht en in de afgelopen decennia is BIM sterk ontwikkeld. De mogelijkheden zijn steeds verder uitgebreid, waardoor BIM – ook wel Building Information Modeling – nu een vrijwel onmisbaar onderdeel van het besluitvormingsproces is. BIM is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die werkt in de bouw. Het is dan ook niet vreemd dat het BIM-modelleren steeds vaker wordt toegepast voor diverse bouwprojecten.

Zeer complete informatie vanuit BIM-modelleren

In de basis verwijst BIM naar een manier van samenwerken die gebaseerd is op het genereren en uitwisselen van gegevens en informatie tussen de verschillende projectpartijen. Bij de bouw zijn altijd meerdere partijen betrokken, actief op meerdere lagen en binnen diverse fases van het totaalproject. Op basis van de betreffende informatie kan de volledige cyclus van een gebouw, van concept tot oplevering, worden beheerd. Er kunnen belangrijke aantekeningen worden toegevoegd aan het model en iedereen heeft optimaal inzicht in wat en waarom het volgende aandachtspunt is. Zo ontstaat er een compleet ‘plaatje’ met betrekking tot het project, waardoor het bouwtraject zich optimaliseert. Een professional zoals MAX BIM Solutions maakt gebruik van Autodesk Revit voor BIM-modelleren.

Zorg voor een betrouwbare samenwerking

Wanneer u kiest voor BIM-modelleren, dan wilt u zeker zijn dat alles ook echt klopt. Dit betekent dat u wilt samenwerken met een partij die een jarenlange ervaring heeft, waarmee een goede communicatie bestaat en die zich volledig inzet voor uw project. Bent u op zoek naar zo’n professional in BIM-modelleren? Dan kunt u eens contact opnemen met MAX BIM Solutions. Dit bedrijf informeert u graag over de mogelijkheden en adviseert op basis van uw specifieke vraag. Uiteraard kunt u altijd eerst een vrijblijvende offerte voor het BIM-modelleren laten opstellen door een van hun gespecialiseerde medewerkers.

https://max-bimsolutions.com/