Leensjop
Image default
Beauty en verzorging

Cosmetische tandheelkunde en behandelingen

We dromen er allemaal van om die stralende Hollywood-glimlach te hebben, maar helaas zijn niet al onze tanden van nature perfect. Gelukkig is er een oplossing: cosmetische tandheelkunde. In dit artikel zullen we je meenemen in de wereld van cosmetische tandheelkunde, je laten zien wat het precies inhoudt en welke behandelingen beschikbaar zijn bij een tandarts Zevenkamp om je glimlach te verbeteren. Dus leun achterover, ontspan en maak je klaar om te ontdekken hoe je jouw tanden kunt laten schitteren!

Wat is cosmetische tandheelkunde?

Cosmetische tandheelkunde is een vak dat zich richt op het uiterlijk van de tanden en glimlach van een persoon. In tegenstelling tot de reguliere tandheelkunde, die gericht is op de gezondheid en het herstel van tanden en tandvlees, is cosmetische tandheelkunde voornamelijk gericht op esthetiek. Het doel is om de kleur, vorm, positie en algehele uitstraling van de tanden te verbeteren, zodat mensen zelfverzekerder kunnen zijn over hun glimlach.

Tanden bleken

Een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling is het bleken van de tanden. Dit is een snelle en effectieve manier om verkleurde of vergeelde tanden witter te maken. Het proces omvat het aanbrengen van een speciale bleekgel op de tanden, die de ongewenste vlekken en verkleuringen verwijdert en een stralend witte glimlach achterlaat.

Tandvullingen

Tandvullingen worden vaak gebruikt om gaatjes te vullen en beschadigde tanden te herstellen. Bij cosmetische tandheelkunde worden vullingen gemaakt van materialen zoals composiethars, die kunnen worden gematcht met de kleur van de natuurlijke tanden. Hierdoor zijn de vullingen vrijwel onzichtbaar, waardoor de glimlach er natuurlijk en mooi uitziet.

Tandimplantaten

Voor mensen die één of meerdere tanden missen, bieden tandimplantaten een duurzame oplossing. Een tandimplantaat is een kunstmatige tandwortel die in het kaakbot wordt geplaatst, waarna er een kroon op wordt bevestigd. Hierdoor krijg je een natuurlijk ogende vervanging voor de ontbrekende tand(en) en herstel je de functionaliteit en esthetiek van je glimlach.

Tandheelkundige facings

Tandheelkundige facings zijn dunne, op maat gemaakte schelpen die op voor op de  tanden worden geplaatst om het uiterlijk te verbeteren. Ze worden gebruikt om verkleuringen, scheve tanden, spleten tussen de tanden, afgebroken of versleten tanden te verbergen. Facings worden meestal gemaakt van tandheelkundig porselein of composiet materiaal en worden permanent aan de tanden bevestigd, waardoor je een stralende glimlach krijgt die er natuurlijk uitziet. Heb jij al een behandeling gehad?