Leensjop
Image default
Woningen

Duizenden per jaar besparen met hypotheek – Leensjop.nl

Loopt uw ​​hypotheek af in 2022? U kunt mogelijk duizenden dollars besparen door te herfinancieren met een nieuwe, goedkopere lening voordat het tijd is om uw huidige hypotheek te verlengen. Hier leest u hoe u uw hypotheek in 2022 kunt herfinancieren, zelfs als u een slecht krediet heeft of niet genoeg spaargeld heeft om als aanbetaling te doen.

Duizenden per jaar besparen met hypotheek

Duizenden per jaar besparen met hypotheek kan maar de eerste stap is beslissen wanneer u hypotheekvrij wilt zijn. Bij deze beslissing spelen twee belangrijke factoren een rol: uw levensverwachting en de hypotheekrente. Als je een lange levensverwachting hebt, wil je misschien nu al plannen maken zodat je hypotheekvrij bent voor je pensioengerechtigde leeftijd.

Als u een korte levensverwachting heeft, kan het verstandiger zijn om de hypotheek zo snel mogelijk af te lossen, ook als dit betekent dat u op de lange termijn een hogere rente moet betalen.

Aanbetaling

Een van de belangrijkste onderdelen van het beveiligen van uw huis is het neerleggen van wat geld. De aanbetaling wordt afgetrokken van de totale aankoopprijs en u heeft een grotere kans om goedgekeurd te worden voor een hypotheek met minder risico voor de geldschieter.

De gemiddelde aanbetaling als percentage van de aankoopprijs kan variëren van 5% voor conventionele hypotheken en 10% voor FHA-leningen, hoewel dit varieert afhankelijk van uw kredietgeschiedenis, schuldquote en andere factoren.

Het is belangrijk om te onthouden dat als u probeert uw hypotheek vervroegd af te sluiten, u 20% eigen vermogen nodig heeft om in aanmerking te komen voor herfinanciering of 60% eigen vermogen als u uw lening wilt afbetalen.

Gemiddelde sluitingskosten

Uw gemiddelde sluitingskosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Eerst moet je weten wat voor soort hypotheek je krijgt. Het type lening is van invloed op het bedrag dat u nodig heeft voor de aanbetaling en de hoogte van uw maandelijkse betalingen.

Een FHA-lening vereist bijvoorbeeld een aanbetaling van 3,5%, terwijl een traditionele banklening 10% als aanbetaling vereist.

Het tweede dat u moet overwegen, is of u een hypotheek met alleen rente krijgt of een hypotheek waarin de hoofdsom wordt afgelost. Ten slotte zullen de kosten variëren op basis van waar u woont en wat voor soort huis of eigendom u koopt.

Punten (optioneel)

Het is tijd voor de gevreesde jaarlijkse update. Over een paar jaar heeft u uw huis afbetaald en is het tijd om met pensioen te gaan.

U hoeft zich geen zorgen te maken zolang u deze vijf eenvoudige stappen volgt

1) Controleer uw hypotheeksaldo

2) Zoek uit hoeveel eigen vermogen u in uw huis heeft

Bereken welk percentage van de waarde van uw woning op de hypotheek verschuldigd is. Zoek uit hoeveel maandelijkse betalingen gelijk zijn aan 100% eigen vermogen. Zoek uit wanneer die betalingen verschuldigd zijn.

Instelbaar tarief versus vast tarief

Hypotheek met instelbare rente heeft een lagere rente aan het begin van de hypotheek en wordt vervolgens elk jaar aangepast. Hypotheken met een vaste rentevoet hebben een vaste rentevoet voor de duur van de lening, dus uw maandelijkse betaling verandert nooit.

Aanpasbare rente

 

Hypotheken met aanpasbare rente bieden u enige flexibiliteit met uw hypotheekbetalingen, maar kunnen ook uw maandelijkse betalingen aanzienlijk verhogen wanneer de rentetarieven laag zijn en deze verlagen wanneer de rentetarieven hoog zijn.

Hypotheken met vaste rente stellen u in staat om gemakkelijker te budgetteren omdat u weet wat uw maandelijkse betaling zal zijn gedurende de looptijd van de lening.

Is dit een goed moment om te kopen?

Eigenwoningbezit is een grote investering. Het kan echter zijn dat u een aantal andere factoren in overweging wilt nemen voordat u besluit een huisaankoop te doen. Deze omvatten: hoeveel u verdient, wat uw credit score is en hoeveel geld u kunt neerleggen. Als u overweegt een huis te kopen, maar niet zeker weet of dit het juiste moment voor u is, lees dan verder!

Overbruggingshypotheek

Er zijn twee soorten overbruggingshypotheken: aflossingsvrije en kapitaalaflossing. Aflossingsvrije hypotheken vereisen alleen maandelijkse betalingen voor de opgebouwde rente, terwijl hypotheken voor kapitaalaflossing maandelijkse betalingen vereisen voor zowel rente als kapitaal.

Het maandbedrag is afhankelijk van het type overbruggingshypotheek dat u kiest en hoe lang u deze nodig heeft.