Leensjop
Image default
Woningen

Waar je op moet letten bij het kopen van een sfeerhaard

Een sfeerhaard kan een fantastische toevoeging zijn tot de woonkamer, de slaapkamer of het kantoor. Een sfeerhaard straalt luxe uit en zorgt voor een rustige sfeer, dit is natuurlijk ook wat je wil hebben in de woonkamer, in de slaapkamer en op kantoor. Een sfeerhaard is veel makkelijker en veel handiger in gebruik dan een normale haard, in tegenstelling tot een andere haard heb je bij een sfeerhaard namelijk alleen een afstandsbediening nodig. Hieronder kun je meer lezen over een sfeerhaard en kun je ook lezen waar je op moet letten wanneer je een sfeerhaard gaat kopen. 

Het gemak van een sfeerhaard

Een sfeerhaard is erg makkelijk om te gebruiken en te plaatsen, wanneer je namelijk een sfeerhaard wil plaatsen is er geen schoorsteen nodig. Een sfeerhaard geeft namelijk geen rook af doordat de vlammen niet echte vlammen zijn, de vlammen in een sfeerhaard worden namelijk gemaakt door led-lampjes. Vroeger zagen deze vlammen er nog erg nep uit, tegenwoordig zien de vlammen er heel echt uit met dank aan de ontwikkelingen die er zijn geweest op sfeerhaarden. 

Kijk goed naar de maat van de sfeerhaard 

De maat van de sfeerhaard is erg belangrijk, een te grote of te kleine haard gaat namelijk niet mooi staan. Als de haard in een cinewall komt is het al helemaal belangrijk dat de maten goed zijn, de verhouding is anders heel raar. De sfeerhaard moet namelijk iets groter zijn dan de televisie. Daarnaast is het ook belangrijk dat je gaat kijken of de sfeerhaard beschikt over alle functies die jij erop wil, denk bijvoorbeeld aan de verwarmingsfunctie. Wanneer je deze wel wilt maar hij zit er niet op is dat natuurlijk zonde. Kijk daarom goed naar de sfeerhaard voordat je hem koopt, zo wordt de kans op een miskoop verkleind.