Leensjop
Image default
Hobby en vrije tijd

Op jacht gaan met de metaaldetector

Op jacht gaan met de metaaldetector

De Metaaldetector en de hobby om naar schatten te zoeken is steeds verder aan het groeien. Het beste kun je kiezen voor een model met het label best getest. Dit laat namelijk zien dat veel mensen dit al als prettig ervaren hebben en de kans op een miskoop is dan ook klein. Echter is dit ook weer een persoonlijke keuze, want je hebt namelijk ook uitgebreidere modellen met meer functies. Deze staan er vaak niet tussen omdat deze niet zoveel verkocht worden. 

Echter wil dat totaal niet zeggen dat deze slecht zijn of dat je een miskoop daaraan hebt. Bovenaan de metaaldetector vindt je de controlekast. Hierop zie je vaak een aantal knoppen zitten die allemaal weer unieke functies hebben. In de meeste gevallen hoef je alleen de frequentie bij te stellen. Bij een hoge frequentie kun je zoeken naar grote objecten en bij een lage frequentie kun je weer zoeken naar de kleinere objecten. Het is tevens belangrijk om op de diepte te letten. Dit laat zien tot hoever je in de grond kunt zoeken. Dit kan oplopen tot wel zo’n 2 meter.

De belangrijkste aandachtspunten

Het gewicht van de metaaldetector is natuurlijk ook belangrijk. De meeste mensen hebben een voorkeur voor een licht apparaat. Dit omdat je er ook uren mee kunt gaan zoeken. Dit is niet altijd haalbaar omdat je dan ook op de functies in moet leveren, maar het is maar net welke je gebruikt. De meeste mensen gebruiken deze niet allemaal en kiezen dan ook liever voor een model wat qua gewicht wat hanteerbaarder is. Daarnaast zijn pinpoints ook een echte aanrader. Je krijgt dan door middel van geluiden door hoe dicht je in de buurt bent. Deze tonen kun je vaak zelf instellen en zo kom je uiteindelijk uit bij datgene wat je aan het zoeken bent.