Leensjop
Business / Financial Services

Het leukste speelgoed voor de allerkleinste

Speelgoed is van alle tijden en van alle leeftijden. Of het jouw peutertje is die met lego of autootjes speelt, of dat het jouw partner is die onderuitgezakt op de bank op de Playstation zit, iedereen heeft in bepaalde mate te maken met speelgoed. Echter blijft dit een lastig dingetje voor de allerkleinste kids. Wat is het ideale speelgoed voor kinderen tot een jaar? Je leest het hieronder!

0 tot 6 maanden

Vooral in de eerste levensmaanden van jouw kleintje is er nog niet heel veel aan speelgoed, knuffels en andere objecten om mee te spelen. De wereld is nog één grote waas voor jouw baby. Hij of zij kan nog niet goed kleuren onderscheiden, en alles wat verder is dan 30 centimeter, is onscherp in beeld. Dit wordt gelukkig al na enkele maanden (3 á 4 maanden) beter, waardoor jouw baby langzamerhand kleuren en details van elkaar kan onderscheiden.

Wanneer jouw baby een maand of 4 is, kun je gaan denken aan het eerste speelgoed. Het is wel belangrijk dat je maar een paar speeltjes voor jouw kleintje koopt, daar een baby snel overprikkelt raakt. Speelgoed dat je kunt kopen, zijn onder andere een speelkleed, stoffen knuffels, een bijtring een duikelaar of een toetertje.

6 tot 9 maanden

Wanneer jouw baby een paar maanden ouder is, worden de mogelijkheden qua speelgoed al wat uitgebreider. De hand-oog coördinatie is al een stuk beter, waardoor hij of zij de eerste speeltjes op kan pakken. Let wel op, want op deze leeftijd gaat ieder object direct richting de mond.

Ook gaat jouw kleintje nu kruipen. Dit kun je stimuleren door het speelgoed wat verder weg te leggen. Speelgoed dat ideaal is voor deze leeftijd, zijn boekjes, speelgoed waarmee je de coördinatie traint (bijvoorbeeld om gaten te vullen met objecten) en rammelende spulletjes, die inspelen op het gehoor.

Wil je meer inspiratie opdoen voor het leukste speelgoed en de leukste knuffels voor baby’s? Neem dan ook eens een kijkje op Jut en Juul Lifestyle for Kids!

 

https://www.jutenjuul.nl/