Leensjop
Image default
Sport

Hoe herstel je van een blessure?

Hoe herstel je van een blessure? Een fysiotherapeut kan hierbij helpen! Wanneer je in het bezit bent van een fysiotherapeutische verklaring, dan kun je binnen 2 weken als nieuw ervaren. De fysiotherapeuten die wij aanraden zijn allemaal deskundig op het gebied van sport en genezen. Ook is er altijd eerst sprake van een intake-gesprek om te zien welke behandeling of therapie voor jou nodig is. Heb je daarnaast een fysiotherapeutische verklaring dan ben je gedurende het herstelperiode volledig arbeidsgeschikt en dus weer op zijn best. Maak een afspraak bij fysiotherapie Waalwijk.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is iemand die je in het herstel van een blessure kan helpen. Er wordt dan ook altijd door middel van een intake gesprek bekeken wat voor jou nodig is om weer zo snel mogelijk fysiek weer op 100% te komen. Een fysiotherapeut houdt zich vooral bezig met het verbeteren of herstellen van de spieren, pezen en gewrichten. Dit kan door fysiotherapie, sport en bewegen.

Door middel van bepaalde oefeningen bewegingen zorgt een fysio ervoor dat er meer bloed naar de blessure stroomt, waardoor er een snellere genezing zal ontstaan. Door fysiotherapie en sport blijft de blessure ook minder vaak terugkeren. Omdat een fysio zich volledig op het herstel van sporters bezint, sta je bij hem of haar goed aangeschreven.

Een gezonde levenstijl hoort erbij!

Om blessures zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om gezond leven. Dit hoeft niet altijd fysiek actief zijn, maar komt ook door ergens voor te gaan en je grenzen opzoeken. Eet gezond en sport! Hierdoor zul je fitter worden, minder kans op blessures hebben en weer lekker in je vel gaan zitten.

Bij Fysiocare kun je terecht voor een op maat gemaakt voedingsschema of een sport schema om je gezonde levensstijl helemaal weer terug te krijgen!