Leensjop
Image default
Dienstverlening

Ik wil mijn groepenkast uitbreiden, hoe moet dat?

Zonder groepenkasten is er geen elektra, de groepenkast is namelijk het meest belangrijke onderdeel van de elektra. Dit komt doordat alle elektra vanuit de groepenkast komt. Wanneer een groepenkast dan ook niet goed werkt kun je er vanuit gaan dat de elektra ook niet goed zal zijn. Een groepenkast gaat minder goed werken wanneer hij ouder wordt, het is dus altijd handig om te weten hoe oud een groepenkast is. Wanneer een groepenkast ouder wordt kan hij minder spanning verdragen, je zult dan ook zien dat de groepen steeds vaker overbelast raken. Het wordt dan ook aangeraden om de groepenkast om de 25 jaar te vervangen door een elektricien, hierdoor ben je er namelijk zeker van dat de kwaliteit goed is. 

Groepenkast uitbreiden

Wanneer je de groepenkast laat vervangen kun je er ook voor kiezen om de groepenkast uit te breiden, dit kan erg handig zijn wanneer je meerdere grote apparaten tegelijkertijd wil gebruiken. Het uitbreiden van een groepenkast kun je het best door een elektricien laten doen, een elektricien is namelijk verantwoordelijk voor alle elektrische installaties en weet dan ook als geen ander hoe hij een groepenkast moet uitbreiden. Bij het uitbreiden van de groepenkast is het wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het aantal aardlekschakelaars, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar. 

Wat is een aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is bedoeld om jou en de elektra te beschermen, de aardlekschakelaar wordt namelijk ingeschakeld wanneer er stroom wordt gelekt. Je kunt de aardlekschakelaar dus ook het best laten installeren door een elektricien omdat hij hier het meeste verstand van heeft. Het is ook belangrijk om de aardlekschakelaar op twee verschillende momenten in het jaar te testen, dit is heel makkelijk te doen door middel van de testknop die op de aardlekschakelaar zit.