Leensjop
Image default
Dienstverlening

Staalbouw woningen versus houtskeletbouw

Staalbouw woningen zijn de afgelopen jaren helemaal in opkomst geraakt. Wie voor dit materiaal kiest, kan een woning laten bouwen die geheel aan de wensen voldoet en later eventueel nog aangepast kan worden. Alhoewel staal bij particuliere bouwprojecten steeds geliefder wordt, kiest men in plaats van een staalconstructie op maat toch nog vaak voor een houten frame. Wat zijn de verschillen?

De populariteit van een stalen woning

Dat staalbouw woningen in relatief korte tijd sterk aan populariteit hebben gewonnen, is niet toevallig. Een staalconstructie op maat is licht van gewicht, niet duurder dan de klassieke bouwmethode en erg flexibel. Met dat laatste bedoelen we dat aanpassingen na de realisering van de bouw alsnog kunnen worden toegepast. De buitenmuren zijn namelijk geen dragende muren. Ook biedt staal voldoende isolatiemogelijkheden en een prettig binnenklimaat. R.E.M. Techniek is een specialist in staalconstructies en kan voor het gehele proces, van ontwerp tot montage, worden ingeschakeld.

Wat zijn de kenmerken van houtskeletbouw?

Een houtskelet is een skelet dat uit houten palen en balken bestaat. Ook dit is een snelle bouwmethode. Doorgaans vindt afwerking van de buitengevel met baksteen plaats. Deze techniek betreft een droge bouwtechniek en kan erg duurzaam zijn, maar brengt wel wat risico’s met zich mee. Denkt u bijvoorbeeld aan schimmel, houtrot en kans op ongedierte.

Ga aan de slag met dé staalbouwexpert

R.E.M. Techniek richt zich geheel op staalconstructies in kleine en middelgrote bouwprojecten. Voor staalbouw woningen en iedere andere staalconstructie op maat bent u bij hen dan ook aan het juiste adres. De staalbouwexpert voert alle facetten van het bouwproces uit: ontwerp, constructieberekeningen en -tekeningen, werkvoorbereiding, productie en assemblage. De staalbouwspecialist draagt service hoog in het vaandel. Uw wensen en voorkeuren wegen zodoende zwaar mee gedurende het gehele verloop van de bouw van de staalbouw woningen. Het draait immers om uw droomwoning!