Leensjop
Image default
Winkelen

Voordelen van LED-panelen ten opzichte van conventionele verlichting

De voordelen van LED-verlichting (light emitting diodes) ten opzichte van conventionele verlichting zijn ongetwijfeld het onderwerp van veel hype. LED-verlichting is verreweg de meest milieuvriendelijke, schoonste en energiezuinigste manier van verlichten. In wezen is LED-verlichting een soort digitaal licht dat een breed scala aan prachtige voordelen biedt.

Energie-efficiëntie en ecologisch vriendelijk

In vergelijking met conventionele verlichting en gloeilampen zijn LED’s nu de meest efficiënte vorm van verlichting en verlichting, met een efficiëntiebereik van 70% tot 90%. Terwijl conventionele gloeilampen ongeveer 20% energie-efficiëntie hebben, verliezen ze 80% van de elektriciteit aan warmtegeneratie. Ledverlichting is 100 procent recyclebaar en vrij van schadelijke chemicaliën. De meeste gewone fluorescentielampen bevatten kwik, een stof die schadelijk is voor de menselijke gezondheid en het milieu. LED-lampen kosten per eenheid minder materiaal dan 25 gloeilampen bij elkaar. Een mooie stap dichter bij een groenere toekomst dus.

Duurzame kwaliteit

LED’s zijn ontworpen met robuuste onderdelen die behoorlijk sterk zijn en zelfs de zwaarste omgevingen aankunnen, waardoor ze ongelooflijk duurzaam zijn. LED-lampen zijn stress- en schokbestendig, dus ze zijn uitstekende oplossingen voor buitenverlichting voor uitdagende omgevingen en blootstelling aan weer zoals regen en wind.

Licht verspreiding

LED’s zijn gemaakt om hun licht te focussen, zodat ze kunnen worden gebruikt om het licht ergens op te richten zonder een extra reflector. De belichtte gebieden kunnen het licht effectiever ontvangen van correct ontworpen LED-verlichtingssystemen.

Geen UV-emissies en ontwerpflexibiliteit

Infrarood emissies van LED-verlichting zijn verwaarloosbaar en UV-emissies komen nauwelijks voor. Ook kan elke combinatie van LED’s worden gebruikt om een ​​zeer effectieve verlichting te creëren. Het dimmen van individuele LED’s zorgt voor kleur, dynamische controle van licht en een efficiente distributie.

Lang leven

Een van de grootste voordelen van LED-verlichting is hun lange levensduur. De lampen hebben een uitzonderlijke verwachte levensduur tot 100.000 uur. Dit vertaalt zich naar 11 jaar non-stop gebruik of 22 jaar gebruik bij 50%.

Directe verlichting en frequent schakelen

Wanneer ingeschakeld, worden LED-verlichting onmiddellijk helderder. Ze kunnen ook herhaaldelijk worden in- en uitgeschakeld zonder dat dit invloed heeft op de levensduur of lichtopbrengst van de LED. Het kan enkele seconden duren voordat traditionele verlichting volledig helder is.