Leensjop
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op bij een grote maten bh?

Waar let je op bij een grote maten bh?

Waar veel vrouwen met een kleine cupmaat jaloers zijn op vrouwen met een grotere cupmaat, zien we toch dat het aanschaffen van een bh grote maten een stuk lastiger blijkt dan een ‘normale’ bh. De voornaamste reden is dat grotere borsten extra ondersteuning nodig hebben en je dus goed rekening moet houden met het feit je kiest voor een kwalitatief hoogwaardige bh. Gezien dit met een kleine cup minder van belang is, omdat de belasting op de rug, nek en schouders een stukje minder is, is een bh voor grotere borsten dus een stuk complexer. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, waar jij op moet letten tijdens het aanschaffen van een grote maten bh.

Kijk goed naar de breedte van de bandjes

Aangezien grotere borsten zorgen voor meer belasting op onder andere je schouders is het extra belangrijk dat je let op een bh met bredere bandjes. Kies je voor dunne bandjes, dan zullen ze sneller in je huid drukken, waardoor het kan zijn dat ze een snijdend gevoel geven wat uiteindelijk kan leiden tot irritatie aan je huid. Naast brede bandjes, is het ook goed te kijken of deze bandjes zijn voorzien van een extra voering, die wilt vooral bij extreem grote borsten nog wel eens een extra stukje comfort geven.

Het materiaal

Doordat een bh voor grotere borsten een stuk meer gewicht moet kunnen dragen, is het belangrijk dat deze bh is gemaakt van een stevige stof. Net als bij een zwangerschaps bh en ook postoperatieve bh, zal dit een wereld van verschil zijn in tegenstelling tot een dunne stof. Kies je voor een dunnere stof, dan loop je het risico dat de volledige belasting van je borsten op de schouders terechtkomt, in plaats van dat de cup zelf ook een deel van het gewicht opvangt. Let hier dus goed op, want je kunt beter een paar euro meer uitgeven, dan dat achteraf blijkt dat je bh niet prettig zit.

De juiste cupmaat

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar net als bij iedere bh die je aanschaft is het ook bij een grote maten bh belangrijk goed te kijken of de cupmaat juist is. Misschien is het zelfs nog wel belangrijker dan de omvangsmaat. Wanneer een cup A of B zichzelf deels moet dragen, is dit natuurlijk een heel ander verhaal, dan wanneer het gaat om cupmaat E of zelf F.