Leensjop
Image default
Bedrijven

Wat doen elektriciens?

Elektriciens bouwen en repareren elektrische systemen. Deze elektriciens installeren ook nieuwe apparaten en apparatuur. Elektriciens moeten ontwerpen kunnen begrijpen en zich houden aan de elektrische code. Werkgevers geven de voorkeur aan afgestudeerden van de middelbare school die het curriculum in algebra en natuurkunde hebben voltooid. Sommige bedrijven geven de voorkeur aan een tweejarige opleiding op hbo-niveau in elektrische technologie of een associate’s degree in beroepsopleiding. Het is handig om eerst te begrijpen wat ze niet doen om te begrijpen wat elektriciens doen. Ze ontwerpen geen extra elektrische systemen. Zij installeren en onderhouden de apparatuur die uw huis of bedrijf runt. Ze werken ook samen met andere technologieën om het regelmatig goed te laten functioneren. Een elektricien Zaanstreek heeft een breed scala aan talenten en expertise, maar deze vaardigheden en technieken kunnen in twee brede categorieën worden ingedeeld. Deze categorieën bouwen nieuwe elektrische systemen en onderhouden bestaande.

Testen van elektrische systemen

Als elektricien moet je je houden aan elektrische codes en veiligheidsvoorschriften. U moet het onderscheid begrijpen tussen een geleider en een aardingsdraad. U heeft vrijwel zeker meet- en testapparatuur nodig, zoals multimeters en elektrisch gereedschap. Verder heb je persoonlijke beschermingsmiddelen en ladders nodig. Mogelijk bent u verantwoordelijk voor het testen van verlichtingsarmaturen of elektrische leidingen om te controleren of ze correct werken in overeenstemming met de industrienormen. Ook het aanleggen van nieuwe bedrading in huishoudens of bedrijfspanden volgens tekeningen van architecten of ingenieurs behoort tot je takenpakket.

Problemen met defecte systemen oplossen

Diagnose en reparatie van defecte systemen of apparaten en misschien componenten met behulp van testapparatuur en handgereedschap om de oorzaak van een probleem te lokaliseren en te verhelpen. Controleer componenten op continuïteit met een meter of een ohmmeter. Het observeren van de beweging op de meter knop terwijl u aanraakt, leidt naar circuit locaties. Markeer gebieden met een hoge weerstand op het schema zodat ze later kunnen worden gerepareerd door elektriciens of andere elektriciens: Inspecteer elektrische circuits op doorgebrande zekeringen. Zoek naar losse verbindingen en kortsluitingen. Er kunnen ook gezekerde verbindingen of schakelaars en verbrande isolatie zijn op kabels die de voorgeschreven temperatuurlimieten hebben overschreden. Dit wordt veroorzaakt door overbelasting. Vergeet niet om een ​​stroomsterkte tester te gebruiken die is aangesloten op lijn terminals bij het diagnosticeren van defecte systemen. Zorg ervoor dat u een professionele en erkende elektricien inhuurt die eventuele elektrische problemen kan oplossen. Probeer elektrische problemen niet zelf op te lossen, aangezien dit kan leiden tot verwondingen of zelfs elektrocutie.