Leensjop
Image default
Mode en Kleding

Wat is de meest handige tas om mee te nemen naar school?

Wat is de meest handige tas om mee te nemen naar school? 

Begin jij net aan een nieuwe opleiding? Of ga je naar de middelbare school? Dan is een schooltas onmisbaar. Je moet tenslotte al je boeken en misschien ook nog een laptop meenemen. Dan wil je natuurlijk wel dat de tas comfortabel draagt en dat jij er gemakkelijk al je spullen in kunt terugvinden. In dit artikel vertellen wij je wat de meest handige tassen zijn om mee te nemen naar school.

De rugtas

We gaan beginnen met een oude bekende, de rugtas. Een rugtas is handig, maar er zitten een paar voor- en nadelen aan. Een voordeel van een rugtas is dat jij je handen vrij hebt. Ook heeft een rugtas voldoende ruimte om jouw boeken en eventueel een laptop in te stoppen. Een groot nadeel is echter dat een rugtas behoorlijk zwaar kan zijn om op je rug te dragen.

De schoudertas

Het is maar net wat jij wilt natuurlijk. Sommige mensen kunnen meer gewicht op hun rug hebben dan anderen. Als jij liever geen gewicht op je rug draagt is er de schoudertas. Eén van de voordelen van een schoudertas is dat je makkelijk bij je spullen kunt. Een rugtas moet je eerst van je rug afhalen voordat jij kunt pakken wat je nodig hebt. Myomy staat bekend om de goede kwaliteit tassen met veel ruimte die uitermate geschikt zijn om mee te nemen naar school. Een voorbeeld hiervan is de Myomy My Paperbag. 

De crossbody tas

Ben jij geïnteresseerd in een schoudertas school? Naast de rugtas en de schoudertas zijn er nog meer keuzemogelijkheden. Er is natuurlijk ook nog de crossbody tas. De schoudertas en crossbody tas lijken veel op elkaar, alleen bij een crossbody tas kun je de band schuin dragen zodat de tas goed blijft hangen. Een crossbody tas heeft dezelfde voordelen als een schoudertas, maar met het bijkomend voordeel dat jij je handen vrij hebt. Ook draagt een crossbody tas wat comfortabeler omdat je hem niet met je arm hoeft vast te klemmen zoals een schoudertas. Hij kan namelijk niet van je schouder vallen.

Waar houd je rekening mee?

Zoals je leest heeft elke tas wel voor- en nadelen. Voor alle tassen is het handig om rekening te houden met de gewenste grootte. Kies geen te grote tas, want dan verdwalen je spullen erin. Neem echter ook geen tas die te klein is. Dan zul je dagelijks moeite hebben om al je spullen erin te krijgen. Houd ook rekening met het comfort. Kies je voor een rugtas, schoudertas of crossbody tas? Het gaat erom wat voor jou comfortabel is en wat bij jouw situatie past.