Leensjop
Image default
Winkelen

Waarom u LED-panelen zou moeten gebruiken voor achtergrondverlichting

LED-achtergrondverlichting technologie wordt snel de voorkeurskeuze voor high-end flatscreens. Hier zijn redenen waarom u zou moeten overwegen om LEDpanelen te gebruiken.

Minimale warmte

In tegenstelling tot gloeilampen genereren LED’s geen infraroodstraling, dus LED-licht panelen voelen koel aan. Dit komt omdat de LED geen emitterend filament heeft dat elektrische energie omzet in warmte. Omdat je niet wilt dat een verlichte bar of aanrechtblad warm wordt wanneer mensen het aanraken, zijn LED’s een efficiënte keuze voor het verlichten van dit soort oppervlakken. Bovendien gaan LED’s veel langer mee dan gloeilampen en kunnen de kosten van airconditioning aanzienlijk worden verlaagd door LED’s te gebruiken in plaats van minder efficiënte verlichting.

Verscheidenheid aan kleuren

Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar met LED-licht panelen. Zo kan 6500 Kelvin (K) of puur wit worden gebruikt om een ​​helderwitte sfeer te creëren, terwijl verschillende temperaturen van LED’s, variërend van warm oranje tot koel blauw, kunnen worden gebruikt om te passen bij de stemming die u probeert in te stellen. Met RGB-LED’s kunt u de kleur van uw lichtpaneel met de afstandsbediening wijzigen. Restaurants en bars zijn geweldige plekken om RGB-lichtpanelen te gebruiken voor verlichte barbladen, vloeren of accentmuren. Een geluids controller kan in combinatie met de panelen worden gebruikt om een ​​verlichte stenen balk te creëren die van kleur verandert met de beat. Een DMX-controller maakt aangepaste lichteffecten mogelijk, waardoor dingen zoals voortdurend veranderende veelkleurige muren mogelijk zijn.

Energiezuinig

Energie-efficiëntie is een hot topic als het gaat om het behoud van de hulpbronnen van de aarde. Hoewel we weten dat bevolkingsgroei een van de grootste redenen is voor de uitputting van de hulpbronnen van onze planeet, weten we ook dat energieverbruik ook een grote factor is. De World Population Balance stelt dat Amerikanen 20% van ’s werelds energie verbruiken, ondanks dat ze slechts 5% van de bevolking uitmaken. Dit laat zien dat we veel energie verspillen, wat catastrofale gevolgen kan hebben voor het milieu en voor onze portemonnee. LED’s hebben doorgaans hogere initiële kosten dan CFL’s en gloeilampen, maar hun lagere energieverbruik maakt ze op de lange termijn kosteneffectiever.