Leensjop
Image default
Kinderen

Fietshacks die je moet kennen

Fietshacks die je moet kennen

Fietsen is een geweldige manier om in vorm en milieuvriendelijk te blijven, maar het kan moeilijk zijn om te weten hoe je voor je fiets moet zorgen. Er zijn enkele eenvoudige hacks die je kunt volgen om goed voor je fiets te zorgen. Zo zorg je ervoor dat deze lang meegaat. Je kunt deze hacks ook aan je kinderen leren, zodat ze leren hoe ze goed voor hun goedkope kinderfietsen kunnen zorgen.

Hoe moet je je fiets wassen?

Je fiets wassen is een van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je weer gaat fietsen. Het is ook een goede kans om je fiets te inspecteren op problemen of slijtage. Door je fiets na elke rit te wassen, blijft hij in topconditie. Het is de moeite waard om een ​​paar minuten aan deze taak te besteden na elke keer dat je op pad bent geweest. Verwijder eerst alle modder die aan het frame vastzit met een oude tandenborstel of spons. Droog overtollig water af met een doek voordat je alle oppervlakken afdroogt met een droge handdoek of doek. Veeg alle oppervlakken af ​​met een oliespray om roesten te voorkomen. Dit zorgt voor een extra beschermingslaag tegen vocht en vuil dat tijdens natte ritten op metalen oppervlakken blijft plakken. Als je door plassen fietst, vermijd ze dan helemaal door er indien mogelijk omheen te gaan of plan vooruit door wat extra vodden mee te nemen. Een oliespray is verkrijgbaar in fietsenwinkels en je kunt er gewoon naartoe gaan met je shabbies tas om er een te halen.

Wat moet je doen tijdens een lange rit?

Als je een lange rit maakt, is het belangrijk om gehydrateerd te blijven, maar overdrijf het niet. Te veel drinken kan zorgen voor een ‘klotsbuik’, wat erg vervelend kan zijn tijdens het fietsen. Daarnaast wil je niet elke 10 minuten hoeven plassen. Dit kan zowel afleidend als gevaarlijk zijn tijdens het rijden op de weg. Drink regelmatig kleine hoeveelheden. Als je te veel water in één keer drinkt en dan tijdens de rit stopt met water drinken, raak je weer uitgedroogd. Dit komt omdat je lichaam meer vocht verliest dan het in één keer kan vervangen. In plaats van alle vloeistof in één keer naar binnen te werken, moet je af en toe kleine slokjes drinken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet over-gehydrateerd raakt en het de tijd heeft om voedingsstoffen op te nemen zonder ze door frequent urineren uit te scheiden. Je kunt met je rieten boodschappentas naar elke sportwinkel gaan en een waterfles kopen voor je volgende rit.

Hoe voorkom je dat je ketting overslaat?

Je bent aan het fietsen je ketting springt ineens over. Wat doe je dan? De eerste stap is om de fiets van de weg of het pad te halen, het achterwiel van het frame te verwijderen en opzij te zetten. Gebruik vervolgens een kettingpons om je ketting van het tandwiel te verwijderen. Zo maak je hem goed schoon met een borstel en olie. Zodra dat is gebeurd, vervang je je schone ketting door deze weer op de tandwielen te zetten. Als het nog steeds niet goed zit of wegglijdt tijdens het trappen, gebruik dan een kettingzweep. Dit zal de speling tussen elke schakel strakker maken om ervoor te zorgen dat alles weer soepel loopt. Als de ketting versleten is, is het tijd om hem te vervangen. Een versleten ketting is stijf en maakt trappen moeilijk.