Leensjop
Auto's en Motoren

3 redenen waarom een goede autoverzekering cruciaal is

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit gezegde klinkt wellicht als een cliché, maar er valt echt geen speld tussen te krijgen. Je kunt – zeker als je met jouw auto op weg bent – altijd in een ongeluk terechtkomen. Dit kan door jouw eigen schuld zijn, maar dit kan het ook gevolg van een fout van een andere weggebruiker zijn.

Het is dan ook niet voor niets dat elke auto in Nederland verplicht een WA autoverzekering moet hebben. Voordat jij met jouw nieuwe auto van de openbare weg gebruik kunt maken, moet je deze autoverzekering dus ook gesloten hebben. Jouw auto verzekeren brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee, maar deze kosten maak je niet zomaar.

Reden 1: je hoeft financieel niet zelf op te draaien voor schade aan anderen

Heb je onverhoopt een ongeluk veroorzaakt? Hebben één of meerdere andere auto’s daardoor schade opgelopen? Dan hoef je niet bang te zijn dat je deze schade uit eigen zak hoeft te betalen. Nee, doordat elke auto verplicht een WA autoverzekering moet hebben, zijn alle weggebruikers hiervoor gedekt.

Een moment van oplettendheid kan al voldoende zijn om een ongeluk te veroorzaken. Gelukkig hoef je hier niet jarenlang met een betalingsregeling aan vast te zitten; de autoverzekering zorgt immers voor afwikkeling van deze schade. 

Overigens kan je wel nog verantwoordelijk worden gesteld. Dit is echter alleen het geval als je roekeloos hebt gereden of met bijvoorbeeld drank achter het stuur zat.

Reden 2: het geeft een gerust gevoel

Als je een goede autoverzekering afgesloten hebt, hoef je je nergens zorgen over te maken. Mocht jouw auto onverhoopt beschadigd raken, weet je dat je hier goed tegen verzekerd bent. Dit bespaart je dus niet alleen een hoop ellende op het financiële vlak, maar het geeft je ook een gerust gevoel. Dat gevoel is eigenlijk onbetaalbaar en weegt ook niet op tegen de premie van de autoverzekering.

Reden 3: je kunt ook jouw kinderen in de auto laten rijden

Heb jij kinderen die recent hun rijbewijs hebben gehaald? Dan hebben zij waarschijnlijk nog niet direct het gewenste verkeersinzicht. Dankzij een goede autoverzekering kun je hen echter met een gerust hart achter het stuur plaats laten nemen. Mocht er onverhoopt schade worden gereden, ben je hier immers goed tegen verzekerd. Bijkomend voordeel; jouw kinderen kunnen hierdoor direct de gewenste ervaring op gaan doen!

Wil je nog een goede autoverzekering afsluiten? Check dan zeker eens de verzekeringen van Fairzekering!