Leensjop
Image default
Auto's en Motoren

Wat is een bedrijfswagen en waarom kiezen voor een bedrijfswagen?

Als je even een rondje rijdt, loopt of fietst door een willekeurige stad zie je ze genoeg: bedrijfswagens. Elk bedrijf lijkt er tegenwoordig in rond te rijden. Van grote bedrijven als CoolBlue en de Albert Heijn, tot de lokale timmerman en loodgieter. Een bedrijfswagen is anno 2022 niet meer uit het straatbeeld te denken. Ook helemaal niet zo gek, want een bedrijfswagen kent nu eenmaal enorm veel voordelen. Maar wat is een bedrijfswagen precies? En wat zijn die voordelen dan nu eigenlijk? In dit artikel leggen wij je alles uit over wat bedrijfswagens zijn, waarom je zou moeten kiezen voor een bedrijfswagen en waar of hoe je een bedrijfswagen kunt aanschaffen. Meer weten over bedrijfswagens? In dit artikel leggen wij je alles uit over bedrijfswagens  van A tot Z.

Wat is een bedrijfswagen nu eigenlijk precies?

Laten we beginnen bij het begin, want wat is een bedrijfswagen nu eigenlijk precies? Zoals je al uit de naam hebt kunnen halen is een bedrijfswagen een auto van een bedrijf. Het is dus geen particuliere auto, maar de auto staat op naam van het bedrijf. Deze auto wordt gebruikt onder bepaalde voorwaarden die dan vervolgens beschikbaar wordt gesteld aan het personeel. Deze voorwaarden verschillen natuurlijk per bedrijf. Deze worden vaak mondeling besproken. Auto kopen of leasen? Lees hier meer over het elektrische auto leasen.

Waarom kiezen voor een bedrijfswagen? Wat zijn de voordelen?

Een bedrijfsauto kent zowel voordelen voor de werknemers die gebruik mogen maken van de auto als voor de werkgevers die de auto beschikbaar stellen. Maar wat zijn precies die voordelen? Wij leggen ze uit. Als medewerker bespaar je aardig wat kosten ten opzichte van een eigen auto. Als werkgever is het voordeliger om je medewerker een bedrijfswagen ter beschikking te stellen dan hem een gelijkwaardige loonsverhoging toe te kennen

Bedrijfswagen kopen of leasen?

Wil jij een elektrische bedrijfswagen leasen? Dat kan bij Mobility Service! Toch een auto kopen? Dan kan natuurlijk ook.