Leensjop
Image default
Winkelen

Dingen die u moet weten over LED-panelen

Binnen de verlichtingssector overtreft LED-verlichting steeds meer conventionele en oudere technologieën. De technologie vernieuwt snel andere verlichtings opties in huizen en bedrijven over de hele wereld, omdat het steeds zuiniger wordt. De voordelen van LED panelen zijn legio. Laten we meer ontdekken over LED-panelen

Ze hebben een langere levensduur en een lager stroomverbruik

Dit type verlichtingstechnologie zorgt voor een hogere en langere levensduur, wat een van de belangrijkste voordelen is. Eigenlijk bieden ze bijna 50.000 uur. Een lager stroomverbruik is een bijkomend voordeel van dit type verlichtingstechnologie. Ze hebben het vermogen om tegelijkertijd de licht kwaliteit te verbeteren en het stroomverbruik tot wel 45% te verminderen.

Waarom zijn LED-panelen efficiënt?

Dankzij hun vermogen om aanzienlijk meer licht te produceren met veel minder elektriciteit, zijn LED-lichtpanelen veel efficiënter dan eerdere technologieën. Hierdoor verbruiken ze uiteindelijk veel minder energie. Deze lampen maken gebruik van geïntegreerde, op het oppervlak gemonteerde diode technologie, die aanzienlijk effectiever is dan de gangbare gloeidraad- of zelfs fluorescentie technologie die nu in gebruik is. Je kunt hierdoor geld besparen tijdens de duur van het bezit van dit soort panelen. Ze gaan beduidend meer licht per vierkante meter produceren. Bovendien hebben ze een veel hogere lichtopbrengst dan conventionele verlichtingsoplossingen. Hierdoor heb je minder lampen nodig in huis omdat je met minder, dezelfde hoeveelheid verlichting kunt creëren.

Wat zijn de toepassingen van LED-panelen?

Deze verlichting panelen worden vaak gebruikt in kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en winkels. Ze worden echter op grote schaal gebruikt in woonhuizen en appartementsgebouwen omdat ze gaandeweg zo redelijk geprijsd zijn geraakt. Deze lampen kunnen ook verbeteringen brengen aan de huidige verlichtingstechnologie omdat ze kunnen worden aangepast. Als gevolg hiervan, of je nu van plan bent de huidige verlichtingsarmaturen te behouden of volledig te verwijderen, ze zijn een geweldig alternatief voor iedereen die in nieuwe verlichting wil investeren. Veel mensen denken dat het kopen van LED-panelen automatisch betekent dat ze al hun verlichting moeten vervangen. Maar dat hoeft niet omdat ze in feite “achterwaarts compatibel” zijn. Volgens marktgegevens zal de acceptatiegraad van LED-panelen de komende tien jaar stijgen in zowel de residentiële alsook in de commerciële sector.