Leensjop
Business / Financial Services

Efficiënte salarisadministratie

Welke sector uw bedrijf ook in zit, of wat uw product ook mag zijn, de kans dat de salarisadministratie meer tijd vereist dan u zou willen is aanzienlijk. Het klinkt misschien makkelijk: het maken van een salarisberekening, maar dit is het zeker niet. Er moet met van alles rekening gehouden worden en er mogen bovendien geen foutjes gemaakt worden. Ondanks dat het altijd mensenwerk blijft, kan er wel veel gedaan worden om er voor te zorgen dat het proces een stuk makkelijker gaat en het minder tijd vereist. Maar hoe?

Een populaire en effectieve manier om dit te doen is om gebruik te maken van online salarisadministratie, dit is er in twee soorten: zo is er een mogelijkheid om gebruik te maken van online software in een cloud die geoptimaliseerd is voor het verwerken van de salarissen. Hierbij kunt u denken aan software waar u gemakkelijk gegevens uit andere software in kunt importeren zoals de gegevens van uw werknemers en de huidige regels. Ook worden veel van deze pakketten voorzien van actuele informatie en formules om de totale kosten, premies en percentages te berekenen.

Een andere variant van online salarisadministratie is een stuk uitgebreider. Hierbij besteed u als bedrijf de salarisadministratie uit aan een gespecialiseerd bedrijf, maar kunt u gemakkelijk zelf ook wijzigingen doorvoeren. Zo wordt de administratie door de specialist binnen 24 uur uitgevoerd, maar kunt u zelf ook dingen wijzigen. Maar het bied ook andere voordelen: zo worden de salarisstroken, loonstaten en journaalposten automatisch gemaakt, kunnen werknemers, indien gewenst, ook de huidige stand van zaken inzien en worden wijzigingen in het CAO automatisch doorgevoerd.

Dit uitgebreide pakket biedt dan ook meer voordelen: u hoeft namelijk zelf niet aan de slag met de salarissen, maar laat dit door een ander doen, waardoor u zich bezig kunt houden met de primaire bezigheden van uw bedrijf. 

http://cbbs.nl/