Leensjop
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen Whey Isolaat en Whey Concentraat

Als het gaat om eiwitpoeders zijn er veel opties op de markt. Maar twee van de populairste soorten zijn whey isolaat en whey concentraat. Dus, wat is het verschil tussen die twee? En welke is geschikt voor jou? Laten we ze eens nader bekijken.

Wat is Whey Isolaat?

Wei-isolaat is een soort eiwitpoeder dat gemaakt wordt van wei die geïsoleerd is van andere melkeiwitten. Dit proces maakt wei-isolaat tot een “zuiver” eiwitpoeder met een hoog eiwitgehalte (meestal rond de 90%). Wei-isolaat bevat ook weinig vet en koolhydraten, waardoor het een goede optie is voor mensen die proberen af te vallen of spieren op te bouwen. Omdat wei-isolaat echter meer bewerking ondergaat dan wei-concentraat, kan het duurder zijn.

Wat is weiconcentraat?

Weiconcentraat is een ander soort eiwitpoeder gemaakt van wei. In tegenstelling tot wei-isolaat bevat wei-concentraat echter nog enkele van de andere melkeiwitten (lactose en caseïne). Dit maakt weiconcentraat minder “zuiver” dan wei-isolaat, maar betekent ook dat het meestal lager geprijsd is. Weiconcentraat heeft meestal een eiwitgehalte van ongeveer 80%.

Welke moet je kiezen?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je doelen. Als je op zoek bent naar een zuiver eiwitpoeder met een minimum aan vet en koolhydraten, dan is wei isolaat een goede keuze. Probeer je echter geld te besparen of ben je niet zo bezorgd over zuiverheid, dan is weiconcentraat misschien een betere optie. Uiteindelijk komt de beslissing neer op je persoonlijke voorkeuren en doelen.

Er zijn veel verschillende soorten eiwitpoeders op de markt, wat het moeilijk kan maken om de juiste voor jou te kiezen. Twee van de populairste opties zijn wei-isolaat en wei-concentraat. Wat is nu het verschil tussen die twee? Wei-isolaat wordt gemaakt van “pure” wei die geïsoleerd is van andere melkeiwitten. Daardoor is het hoger in eiwit, maar ook duurder. Wei-concentraat bevat nog wat van de andere melkeiwitten, maar is daardoor lager in prijs. Uiteindelijk hangt de beslissing welke je moet kiezen af van je doelen en voorkeuren. Of jouwe voorkeur nou uitgaat naar de isolaat of de concentraat, bij Best Way Ingredients bestel je ze gemakkelijk!