Leensjop
Financieel

Kan ik geld lenen voor een Tesla?

Wat de reden is om te rijden in een Tesla, scheelt per persoon. De een draagt graag een duurzaam steentje bij aan het milieu, terwijl de ander erg enthousiast wordt van enkel al het design. Wat jouw reden ook is, de kans is groot dat je al snel aan de financiering denkt. Omdat de vanafprijs rond de € 30.000 ligt, en je voor de nieuwste modellen tussen de € 50.000 tot € 70.000 neerlegt, is het meer dan normaal dat je dit geld niet zomaar van je rekening af kunt halen. In deze blog lees je twee mogelijke vormen die erg geliefd zijn om geld te kunnen lenen voor een Tesla.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet

De twee mees gewilde manieren om geld te lenen voor een Tesla, zijn in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is de meest gunstige vorm. Het is daarom ook helemaal niet zo vreemd dat meer dan 85% kiest voor deze vorm van lenen. Zodra je de lening af hebt gesloten, ontvang je het complete bedrag direct op je rekening. Hierdoor kun je je Tesla direct kopen en de rente van deze lening staat altijd vast. Dit betekent dat je iedere maand een vast bedrag kwijt gaat zijn aan rente en aflossing en je weet hoelang deze periode vast is gelegd. Hierdoor weet je zeker dat je nooit voor onverwachtse verassingen komt te staan.

Kies je voor een doorlopend krediet, dan kun je dit bedrag niet rechtstreeks gebruiken voor het kopen van je Tesla. Wel weet je zeker dat je voor een langere tijd de beschikking heb over een extra bedrag op je rekening.

Een vast bedrag voor je Tesla via private lease

Een andere populaire vorm om in een Tesla te rijden, is door middel van private lease. Je bent met deze vorm van lenen iedere maand een vast bedrag kwijt voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Let er echter wel op dat via private lease de Tesla nooit voor de volle 100% je eigendom wordt. Na de door jou afgesproken leaseperiode lever je de Tesla namelijk weer in. Ook loop je het risico een flinke boete te betalen als je ervoor kiest om het contract tussentijds op te zeggen. Daarnaast komen er ook extra kosten bij kijken als je meer kilometers dan afgesproken rijd.

Hoge bedragen lenen

50000 euro lenen voor het kopen van een tesla is een hoog bedrag, maar er zijn verschillende banken en andere bedrijven waar je bedragen tot 75000 euro kunt lenen