Leensjop
Business / Financial Services

Met de auto op wintersport

De winter komt er weer aan en veel Nederlanders zullen weer op wintersport gaan. Lekker een weekje naar de sneeuw om te skiën of snowboarden in Oostenrijk, Frankrijk of een ander land waar veel sneeuw ligt. Nederlanders gaan vaak met de auto terwijl dit ook met het vliegtuig of met de bus kan. Als je met de auto gaat moet je wel wat voorbereidingen treffen voordat je kunt vertrekken. Je zult een lange reis voor de boeg hebben en de auto moet wel opgewassen zijn tegen wegen waar sneeuw ligt. Welke voorbereidingen moet je treffen? Dat lees je hier in dit artikel.

Het voordeel van met de auto op wintersport gaan is dat je alle benodigdheden mee kunt nemen. Zeker als je vaker op wintersport gaat is dit handig. Je hebt dan meestal je eigen spullen en dan hoef je niets te huren op de locatie zelf. Sowieso moet je winterbanden hebben als je op wintersport met de auto gaat. Als je dit niet hebt kun je een hoge boete ontvangen. Ook zijn sneeuwkettingen verplicht maar niet in alle landen. Toch is het beter om ze wel mee te nemen. Kijk ook welke vignetten je nodig hebt in het land waar je bent.

Wat ook handig is tijdens de reis is een orlaco achteruitrijcamera. Deze zijn erg handig tijdens het inparkeren, achteruitrijden maar ook tijdens rijden op de weg om verkeer achter je te houden is het ideaal. Wil je een achteruitrijcamera kopen? Kijk dan naar een goed formaat en de monitor die erbij past. Sommige monitors zijn vrij groot en die passen dan niet echt in een kleinere auto. Het is wel verstandig met een grote stevige auto te rijden omdat de wegen daar anders zijn dan hier. Sowieso wil je genoeg ruimte hebben. Zorg er wel voor dat je oefent met sneeuwkettingen thuis anders wordt het wel lastig als je opeens op de helling in de sneeuw staat als je ze moet gebruiken.

https://www.vanzwitserland.nl/