Leensjop
Business / Financial Services

Pompput voor afval- en regenwatersysteem

Wanneer men een pompput wil kopen voor een afval- en regenwatersysteem zit men bij ons goed. Wij kunnen u alles uitleggen over een pompput. Onze specialisten hebben een ruime ervaring opgedaan door de tijd heen wat betreft watertechniek en aanverwante systemen. Zo kunnen we u helpen met het installeren van een waterput met pomp in het geval u er een nodig hebt. Dat kan zijn wanneer u op een afgelegen plaats woont en uw afvalwater niet direct op het riool kunt storten. Dan zijn er pompputten noodzakelijk die het verontreinigde water vervoeren naar de juiste bestemming.

Een alternatief erop is dat men in plaats van een put met een pomp een eigen filter- en zuiveringssysteem installeert die het water opvangt en zuivert voor hergebruik. Op die manier hoeft men het niet naar de riolering te brengen. Verder kunnen regenwatersystemen ook helpen met het verminderen van het kraanwatergebruiken en zodoende een pompput minder zwaar belasten.

Pompput voor een woning

Men kan een pompput aan laten leggen voor een woning. In dat geval kan men over grotere afstanden afvalwater laten vervoeren. In sommige gevallen is een verval in waterniveau niet mogelijk waardoor men ervoor moet kiezen om een afvalsysteem te installeren dat mechanisch werkt door middel van pompen. In dat geval zijn er pompputten nodig die om de zoveel meter het water van de afvoer kunnen verder pompen. Deze opslagplekken zijn gemaakt van beton en bestaan uit één enkel stuk waardoor ze waterdicht zijn. Verder zijn ze erg ondiep, tot maximaal 2,5 meter en bezitten een enkelvoudig pompsysteem. Wil men dus een afvalwatersysteem met pompput die geschikt is om regenwater en vervuild water te vervoeren dan kan men een specialist uit ons bedrijf daarvoor inroepen.

Andere watertechnieken

Voor andere watertechnieken naast het gebruik van een pompput kan men zeker bij onze professionals terecht. Zij kunnen u naast de aanleg en gebruik van pompputten nog informeren over regenwatersystemen.