Leensjop
Business / Financial Services

Tips voor kilometerregistratie

De kilometerregistratie kan voor veel ondernemers vervelend zijn en levert wel eens extra vragen op zoals waar het nou precies aan moet voldoen. In dit artikel lees je verschillende handige tips waarmee je ervoor kan zorgen dat je de kilometerregistratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en waardoor je er minder tijd aan kwijt bent.

 

De eisen van de Belastingdienst

Elke geregistreerde rit moet voldoen aan een aantal eisen van de belastingdienst. Denk daarbij aan de datum, begin- en eindstand van de kilometerteller, reden van de rit (privé of zakelijk) en het vertrek- en aankomstadres. Als je moest afwijken van je routen dien je de reden ook aan te geven, dit kan zijn door omleidingen of files.

 

Bijhouden van de kilometerregistratie

Als je ervoor kiest om de kilometerregistratie handmatig bij te houden dan is het verstandig om dit regelmatig te doen in bijvoorbeeld Excel. Het is namelijk niet altijd mogelijk om de ritten van een langere tijd terug te herinneren. Natuurlijk zijn er ook andere manier om de kilometerregistratie bij te houden en daarmee komen we bij de volgende tip.

 

Automatische kilometerregistratie

Je kan er voor kiezen om de kilometerregistratie automatisch te laten verlopen door middel van een GPS systeem in de auto. Dit systeem kan je laten installeren waarna je er bijna geen omkijken meer naar hebt. De GPS tracker registreert alle ritten, die je online kan bekijken kan downloaden. Het enige wat je vaak hoeft te doen is het aangeven of iets een privé of zakelijke rit was. Er zijn ook GPS trackers waarin je bepaalde tijdstippen kan aangeven dat hij het automatisch labelt als een privé of zakelijke rit.

 

Bewaren van bonnen en rekeningen

Het is verstandig om alle tankbonnen, agenda’s en garage rekeningen te bewaren die kunnen dienen als onderbouwing voor de kilometerregistratie. In sommige gevallen vraagt de Belastingdienst hier om. Dit kan natuurlijk veel extra werk geven en het risico is groot dat iets kwijtraakt. Je kan bijvoorbeeld een zakelijke tankpas nemen waarbij je alles online kan inzien en downloaden.

 

Dit zijn maar enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van een sluitende kilometerregistratie. Er zijn veel meer mogelijkheden omtrent kilometerregistratie, zolang je maar zorgt dat deze sluitend is voor de Belastingdienst.

https://www.globaltrackmarks.nl/