Leensjop
Image default
Business / Financial Services

Repromat, dé leverancier van grootformaat printers

Veel gebruikers hebben een printer waarmee ze thuis documenten en afbeeldingen kunnen afdrukken. Conventionele printers bereiken echter snel hun grenzen als het gaat om het grootformaat printen, omdat ze meestal tot papier in A3-formaat kunnen afdrukken. Grotere prints moeten in delen worden afgedrukt en vervolgens handmatig worden geassembleerd – de resultaten zijn vaak onvoldoende. Als alternatief kan ook een speciaal type printer, de zogenaamde grootformaat printer, worden gebruikt.

Welke fabrikant wordt door Repromat aanbevolen?

De professionals van Repromat bevelen de printers van HP aan. Er zijn momenteel slechts enkele fabrikanten die grootformaat printers aanbieden: HP de Californische pc- en printerfabrikant Hewlett-Packard en ook Canon en Epson maken printers die in staat zijn om grote formaten af te drukken.

Waarvoor zijn grootformaat printers nodig?

Grote formaten zijn vooral de formaten die groter zijn dan DIN A3. Deze speciale apparaten zijn nu in staat om bijvoorbeeld op DIN A0 en DIN A1 papier te printen. DIN A0 komt overeen met de oppervlakte van 16 pagina’s van het formaat DIN A4 of 8 DIN A3 vellen. Het DIN A1-formaat komt overeen met de helft van de oppervlakte van een DIN A0 vel. De resolutie is vooral belangrijk voor prints van deze omvang. Daarom werken grote printers meestal met hogere waarden. Het merendeel van de beschikbare modellen printen met een resolutie van 2400 x 1200 dpi. De eenheid dpi betekent dots per inch.

Maak uw eigen grote afdrukken

Nog een voordeel van een grootformaat printer is ook de hoge maximale printsnelheid. Ze kunnen tot 120 A1 afdrukken per uur produceren. Hoewel de aankoopprijs van een dergelijk apparaat zeer hoog lijkt te zijn, maakt dit een einde aan de hoge prijzen bij printers. Daarnaast biedt een grootformaat printer u een grote flexibiliteit en onafhankelijkheid. Omdat u niet naar een drukkerij hoeft te gaan, bespaart u tijd omdat u nu ook in uw eigen bedrijf grote, hoogwaardige prints kunt produceren. Poster afdrukken is geen probleem meer!

Conclusie

Vanwege hun formaat kunnen posters en andere grote drukwerkstukken niet met een conventionele printer worden geproduceerd. In de meeste gevallen moeten dergelijke printopdrachten bij speciale dienstverleners worden besteld. Als de kosten voor dergelijke opdrachten op de lange termijn echter te hoog worden, is de aanschaf van een grootformaat printer een alternatief. Deze apparaten kunnen prints tot DIN A0-formaat printen en bieden ook alle interfaces en functies die u van inkjet printers gewend bent.

Gerelateerde artikelen

Hoe beleg je je geld verstandig

Incassobureau Amersfoort

Wat is schiphol park, sleep & fly