Leensjop
Architectuur

Voordelen van een lichtkoepel

Een lichtkoepel laten plaatsen heeft veel voordelen en bespaart je op lange termijn op geld op energiekosten. De meeste mensen kiezen ervoor om een lichtkoepel te plaatsen omdat ze meer licht in een bepaalde ruimte willen hebben en het laten plaatsen van een lichtkoepel is vaak de beste oplossing.

Een lichtkoepel is een constructie dat bestaat uit aluminium en glas of doorzichtige plastic. De bedoeling ervan is om licht door te laten waardoor de ruimte eronder goed verlicht wordt overdag. Meestal wordt de lichtkoepel boven donker ruimtes geplaatst zoals de overloop bijvoorbeeld. De meeste woningen hebben geen ramen bij de overloopt waardoor er geen natuurlijk licht naar binnen komt en het is er altijd donker tenzij je de lamp aan doet. Dit verandert echter wanneer je een lichtkoepel laat plaatsen.

Bij het plaatsen van de lichtkoepel wordt een deel van het plafond en dak verwijdert. Het wordt vervolgens aangepast en de lichtkoepel word erin geplaatst waardoor er licht naar binnen komt. Zo is de ruimte eronder goed verlicht overdag en hoef je geen lamp aan te doen. Zo is het dus mogelijk om donkere ruimtes in het huis te veranderen.

Wil je hier meer informatie over? Bezoek dan een van de onderstaande websites.

bouw-handel.nl

lichtkoepels.info

luminusdak.nl