Leensjop
Dienstverlening

Waarom je haar doneren aan De Haarstichting?

Overweeg je je haar te doneren en zoek je hiervoor een goed doel? Er zijn in Nederland en andere landen slechts enkele goede doelen die zich hiermee bezig houden. De bekendste stichting die zich inzet voor financieel minder bedeelde vrouwen (en mannen) met haaruitval, is De Haarstichting. De Haarstichting bestaat al bijna 10 jaar en heeft duizenden vrouwen geholpen aan een mooi, gratis haarwerk. Naast het verschaffen van een haarwerk ontvangen deze personen vaak ook nog diverse haarverzorgingsproducten die ze nodig hebben voor het haarwerk. In dit artikel wordt uitgelegd waarom De Haarstichting een mooi goed doel is om je haar aan te doneren.

Wie helpt De Haarstichting?

De Haarstichting vindt het belangrijk dat mensen die zelf niet de financiële middelen hebben om een haarwerk aan te schaffen, toch hier een beroep op kunnen doen. Zij vinden het essentieel dat je er voor kunt kiezen om de haaruitval te bedekken, als je kaal wordt door bijvoorbeeld de behandeling van kanker of een haarziekte. Om deze reden kan je als financieel minder bedeelde vrouw een aanvraag doen bij De Haarstichting. Doorgaans wordt gevraagd hoe je financiële situatie is en of je bent aangesloten bij de Voedselbank. Indien dit zo is, helpt De Haarstichting je graag. Deze stichting schenkt daarnaast jaarlijks ook honderden pruiken aan andere goede doelen die op dezelfde manier vrouwen met haaruitval door kanker of haarziekten helpen.

Je kunt je haar doneren en wat nog meer?

Het is mogelijk om haar te doneren, maar het is ook mogelijk om diverse andere dingen te doneren aan De Haarstichting. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een pruik of haarwerk te doneren als deze nog in goede staat is. Er worden jaarlijks honderden gebruikte en ongebruikte pruiken en haarwerken aan De Haarstichting gedoneerd. Op deze manier kunnen deze pruiken en haarwerken een tweede of soms zelfs een derde leven krijgen. Het is daarnaast ook mogelijk om haarverzorgingsproducten, standaarden, tape of andere producten te doneren die kunnen worden gebruikt door mensen die een haarwerk dragen.