Leensjop
Business / Financial Services

Autolening, geld lenen of gewoon helemaal niet?

Autolening, geld lenen of niet?

Een autolening afsluiten om zo sneller een auto te kunnen kopen, heb je er wel eens over nagedacht? Bij een autolening wordt er gekeken naar een lening op afbetaling. Door middel van deze lening kun je een nieuwe of tweedehands auto aankopen door gebruik te maken van een financiële instelling (als ondersteuning). Je ontvangt in ruil daarvoor een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding (dit is de rente). Daarbij krijg je dan ook de gekochte auto als onderpand. Maar voordat je een lening aangaat, is het verstandig om eerst te bekijken welke autoleningen er zijn en welke voordelen het je geeft. Zorg daarom dat je de autoleningen gaat vergelijken en dan je keuze gaat maken.

 

Ontwikkeling autolening

Misschien heb je je wel eens gevraagd waarom dat de autolening in het leven is geroepen. Deze is namelijk ontwikkeld voor mensen die op de langere termijn wel de nodige financiële middelen ter beschikking hebben voor de aankoop van een nieuwe auto, maar de betaling niet in een keer kunnen voldoen. Door gebruik te maken van een autolening worden de kosten verspreid. Je krijgt dan wel de auto als onderpand, maar je betaalt dan iedere maand een bedrag. De laatste jaren wordt de autolening niet alleen meer aangeboden door de klassieke financiële instellingen. Er zijn namelijk steeds meer autodealers die samenwerken met een kredietverstrekker. Maar je hebt daardoor als consument de indruk dat je rechtstreeks met de dealer handelt. Maar er zit eigenlijk gewoon iemand tussen. Let er daarom goed op wat je gaat doen en met wie je een lening afsluit, zodat je wee wat de bijkomende kosten zijn.

 

Lopende autolening

Je sluit een autolening niet af voor een onbeperkte periode. Er geldt hierbij namelijk een maximale looptijd en die wordt afgestemd op de te verwachten levensduur van de auto. Dit hangt dus echt af van hetgeen wat je op het oog hebt en dit zal dan ook met je persoonlijk bekeken worden wat de opties zijn. Sluit alleen een lening af voor het bedrag dat nodig is en niet voor meer. Als je een deel van het bedrag wel zo hebt, gebruik dan bedrag dan als aankoopbedrag (dat geld heb je en hoef je dus niet te lenen).

 

Aandachtspunten autoleningen vergelijken

Een autolening afsluiten, dat is wat je wil doen. Maar hoe vind je nu de goedkoopste autolening of de beste autolening? Er zijn een paar dingen waar je naar moet kijken en deze zijn voor je op een rijtje gezet:

– Wat is het bedrag wat je maximaal kan lenen?

– Wat is de CO2 uitstoot?

– Wat is de terugbetalingstermijn?

Zorg dat je een antwoord hebt op deze vragen, hierdoor bereid je je voor op het afsluiten van de lening. Welke rente moet je betalen en hoeveel is dat per maand? Blijf voorbereid op alle leningen die je af gaat sluiten.

 

Een autolening afsluiten

Een autolening afsluiten kan een persoonlijke keuze zijn. Je kiest er vaak voor omdat je zeker wil weten dat je je auto kunt betalen. Misschien kijk je er al een tijdje naar uit om die ene auto te kopen, maar laat je portemonnee het niet direct toe. Door middel van de lening kan het vaak wel, dan kost het je niet in een keer een hoog bedrag, maar kan het in termijnen worden betaald. Het voordeel wat je hebt is dat je de auto toch alvast kunt gebruiken en er van kunt genieten. Dat is ook de reden dat steeds meer mensen een autolening afsluiten omdat ze kunnen genieten van dat ene moment.

 

Geld lenen voor autolening

Er zijn veel verschillende manieren om geld te lenen, er kan bij instellingen geleend worden, maar ook bij particulieren kun je geld lenen. Maar als je een auto wil kopen, dan is het toch lastig om zomaar even duizenden euro’s bij anderen te lenen. Dat is ook de reden dat veel mensen daarvoor toch verder kijken dan bij particulieren waar ze geld kunnen lenen. Kleinere bedragen worden wel vaak bij vrienden geleend, maar dat kan nu dus anders. Zorg dat je gaat bekijken wat de andere opties zijn. Online geld lenen is bijvoorbeeld een optie. Zo kun je bij veel kredietgevers online een simulatie doen van het lening. Je kunt dan bekijken wat de kosten per maand zijn en wat je daarvoor moet doen (wat het jou in totaal gaat kosten). Blijf er op bedacht dat geld lenen je altijd geld gaat kosten. Hoeveel dat is, hangt af van waar je gaat lenen, hoeveel je gaat lenen en welke vorm van lenen je hebt gekozen. Houd het in de gaten en zorg dat je je bedragen altijd netjes kunt voldoen. Daardoor kom je niet in de problemen, maar profiteer je van de voordelen om geld te lenen voor je auto. Geld lenen voor de aanschaf van een auto, kan dus wel degelijk interessant zijn!