Leensjop
Business / Financial Services

Het leven van een HRM’er

Hoe je het nou wend of keert, elk bedrijf heeft tegenwoordig baat bij een HR professional. Een HR-prof bekleedt eigenlijk twee rollen bij een bedrijf. Zo ondersteund de HR-prof het management maar is de HR-prof er ook altijd voor alle medewerkers. Het management wordt ondersteund door geadviseerd door een HR-prof. Dit is meestal op meerdere gebieden binnen het bedrijf. Zo kan je denken aan arbeidsomstandigheden, recruitment, salarisverwerking en het trainen van het personeel. Voor het personeel ben je vooral een aanspreekpunt als het om bepaalde zaken gaat. Ook let je op het ziekteverzuim en zaken rondom de uitkering van het loon. Dit zijn allemaal dagelijkse praktijken waar je mee bezig bent.

 

Veel bedrijven ondervinden problemen rondom het ziekteverzuim op de werkvloer binnen het bedrijf. Steeds vaker zie je dat bedrijven een hoog ziekteverzuim hebben. Natuurlijk wil je als bedrijf het ziekteverzuim zo ver mogelijk terugdringen. Een HR-prof heeft hier een hele grote rol in. De HR-prof zal er alles aan doen om door middel van zijn of haar inzichten het ziekteverzuim sterk terug te dringen. Dit zal ze allemaal doen terwijl ze tussen het management en het personeel communiceert. Buiten de HR-prof hebben arbodiensten ook een grote rol omtrent het terugdringen van ziekteverzuim.

 

Een ander belangrijk onderdeel van het HR vak waar een HR-prof zich ook veel mee zal bezighouden is het onderdeel outplacement van medewerkers binnen bedrijven. Het is nou eenmaal zo dat werkgevers de samenwerking met een medewerker willen beëindigen. Dit kan uiteraard om verschillende redenen zijn. Het kan voor een medewerker een flinke aderlating zijn wanneer dit gebeurt.  Een medewerker kan natuurlijk flink in de problemen komen. In zulke gevallen kan er dus een outplacementtraject worden gestart. De medewerker gaat onder begeleiding en betaald op zoek naar een nieuwe job. Vaak kan de medewerker ook kiezen voor een geldbedrag maar een outplacementtraject is vaak verstandiger om aan te gaan.

 

https://loopbaannederland.nl/