Leensjop
Business / Financial Services

Voorbereiden voor een zomerse nacht

Het is weer zomer dus kan het weer lekker warm worden. Een nadeel van het warme weer is dat de nachten ook heel warm kunnen zijn en dit zou de nachtrust wel eens kunnen verstoren.  In dit artikel een paar tips om je voor te bereiden voor een warme zomerse nacht die er aan gaat komen.

Gebruik een ventilator die de warme lucht naar buiten blaast. Warme lucht komt met dit weer naar binnen en blijft ’s avonds hangen. Als je een ventilator gebruikt kun je die aan de andere kant van de kamer plaatsen richting het open raam toe. Zo blaast die de warme lucht naar buiten. Plaats de ventilator niet direct op jou anders kun je verkouden worden. Doe overdag de ramen dicht om warme lucht buiten te houden. Op shopvoorgezondheid kun je overigens hele goede ventilatoren kopen.

Zet zo min mogelijk elektrische apparaten aan. Die geven ook veel warmte af. Kook ook buiten in plaats van binnen omdat dit ook warme lucht creëert. Douche verder even met koud water voor het slapen gaan. Hierdoor koel je snel af. Let er wel op dat je ook weer opwarmt, dus je moet wel snel in slaap kunnen vallen. Slaap daarnaast wel onder een deken, maar het liefste wel onder een zo dun mogelijk deken. Verder is het handig om een klamboe op te hangen. Dit is handig voor het vermijden van insecten, waaronder vooral muggen die erg tot last kunnen zijn.

Misschien wel een rare tip, maar je kunt ook natte sokken dragen in bed. Dit klinkt vreemd maar het werkt wel heel goed. De huid wordt namelijk gekoeld en hierdoor gaat het door de hele bloedsomloop zodat je het wat kouder krijgt. Zo val je prima in slaap. Het is misschien niet heel comfortabel, maar je valt wel sneller in slaap. Hopelijk hebben jullie wat aan de tips!

https://shopvoorgezondheid.nl/