Leensjop
Business / Financial Services

De soorten printers in 2017

De afgelopen jaren zijn verschillende begrippen ontzettend belangrijk. Innovatie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Allemaal vernieuwingen die we door willen geven aan de wereld. Dat is wat centraal staat. Om dit te kunnen realiseren willen steeds meer bedrijven bijvoorbeeld efficiëntere bedrijfsprocessen. Dit gebeurt in een heleboel soorten branches, zo ook in de printers branche.

Bij printers denken een heleboel mensen waarschijnlijk aan de printers die we thuis hebben. Begrijpelijk want hier heb je veel mee te maken en deze printers onderdaan disruptieve innovaties. Dit zijn innovaties die de branche veranderen. Waarschijnlijk staat u er helemaal niet bij stil dat er een heleboel printers zijn die bijvoorbeeld de codes drukken op uw boodschappen. Deze barcodes maken uw leven een stuk makkelijker

Maar dit zijn niet de printers die ik bedoel. Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten printers waar u hoogst waarschijnlijk helemaal niet bij stil staat. Er zijn namelijk ook een heleboel printers die labels en codes op producten print. Dit zijn printers voor coding and marking. Zulke printers kunnen codes rechtstreeks op de productlijn aanbrengen. Ze brengen barcodes, logo’s en datamatrixcodes aan op de door u gewenste producten. Dit zijn printers voor industrieel gebruik.

Als er hoge eisen aan zo’n printer wordt gesteld dan wordt vaak een hot foil printer gebruikt. Deze printer, die speciaal ontworpen is voor coderingen, is ontzettend functioneel. Het print op bijna alle verschillende soorten materiaal. Hiernaast heeft het geen tijd nodig om te drogen en hierdoor wordt de tijd efficiënt gebruikt.

Dit zijn natuurlijk enkele voorbeelden van de soorten printers die er zijn in 2017. Een andere innovatie die mogelijkerwijze plaats gaat vinden is de opkomst van de 3-D printer. Deze gaat een heleboel vernieuwingen met zich mee brengen en zal de print markt en de productie wereld helemaal opnieuw in beweging gaat brengen en iedereen tot verandering zal dwingen.

http://www.kba-metronic.com/nl/