Leensjop
Image default
Aanbiedingen

Zo koop je een goed dekbed

Dekbedden lijken een doodnormaal onderdeel van je beddengoed, maar heeft meer invloed dan je wellicht zou denken. Het bepaalt namelijk grotendeels de kwaliteit van je nachtrust. Het is dus ook belangrijk dat je een goed dekbed in huis haalt. Hoe doe je dat dan precies? Dat lees je hieronder in ons stappenplan!

Kijk goed naar de maat

Dit is uiteraard een belangrijke stap, en altijd de eerste stap. Wanneer je een dekbed koopt moet de maat hiervan wel goed zijn. Denk dus goed aan de maat van je bed. De meest voorkomende maten zijn een standaard 1 persoons dekbed, een standaard 2 persoons dekbed, de lits-jumeaux maat en de extra brede lits-jumeaux. Daarnaast heb je natuurlijk nog varianten voor kinderen en peuters.

Hoe warm wil je het hebben?

De volgende stap is het bepalen van de warmteklasse. De een heeft het snel koud en heeft daarom behoefte aan een heel warm dekbed, de ander heeft het juist snel te warm. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt en daarbij is temperatuur heel belangrijk. Over het algemeen zijn er 4 verschillende klassen qua warmte van dekbedden, waarbij de eerste klasse het meeste warmte biedt en de vierde klasse het minste.

Het soort dekbed

Je hebt ook nog verschillende soorten dekbedden. Zo is er bijvoorbeeld een enkel dekbed, dat maar een laag heeft en daardoor in alle seizoenen gebruikt kan worden. Je hebt er ook met twee lagen, waarbij je er een deel af kunt halen in de zomer. Verder heb je nog speciale zomer dekbedden en partner dekbedden. Uiteraard zijn er speciale dekbedden voor kinderen. Keuze genoeg dus!

De vulling van het dekbed

Het laatste waar je naar moet kijken is de vulling van het dekbed. Dit kan wol, dons, katoen of bamboe zijn. Je moet je in elk geval afvragen of je houdt van luchtig of vol, hoe warm je het wil hebben en hoe het zit met eventuele allergieën. Elke stof heeft zo zijn eigen voordelen, let hier dus goed op!

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/