Leensjop
Image default
Groothandel

Hoe je geld kunt besparen met led panelen in je bedrijf

In dit artikel leggen we je uit hoe jij geld kunt besparen door over te stappen op led panelen in jouw bedrijf. Als ondernemer weet jij hoe belangrijk het is om kosten te besparen. Led panelen bieden een efficiënte en duurzame oplossing voor jouw verlichting, die zich op lange termijn terugbetaalt. In dit artikel zullen we de voordelen van led panelen uitleggen, hoeveel geld jij kunt besparen en welke subsidies er beschikbaar zijn. Lees verder om te ontdekken hoe jij geld kunt besparen met led panelen in jouw bedrijf.

Energiebesparing

Door over te stappen op LED-verlichting van Ledpaneelgroothandel kun je aanzienlijk besparen op jouw energierekening. LED-panelen verbruiken tot wel 75% minder energie dan traditionele verlichtingsbronnen. Hierdoor kun je honderden euro’s per jaar besparen op jouw energiekosten.

Langere levensduur

Naast dat LED-panelen energiezuiniger zijn, hebben ze ook een veel langere levensduur. Terwijl een gloeilamp bijvoorbeeld ongeveer 1000 uur meegaat, kan een LED-paneel wel 50.000 uur meegaan. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe verlichting hoeft aan te schaffen, waardoor je ook op deze manier geld kunt besparen.

Investering

Hoewel de aanschaf van LED-panelen in eerste instantie duurder lijkt dan de aanschaf van traditionele verlichting, is het op lange termijn een veel goedkopere oplossing. De energiebesparing en langere levensduur van de LED-panelen zorgen ervoor dat de investering zich op termijn terugbetaalt.

Subsidies

Er zijn diverse subsidies beschikbaar voor bedrijven die over willen stappen op LED-verlichting. Dit maakt de overstap nog aantrekkelijker. Bijvoorbeeld, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt subsidies voor bedrijven die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Ook kan je kijken naar de energie-investeringsaftrek (EIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA) die beschikbaar zijn voor bedrijven. Het is wel belangrijk om te controleren of jij in aanmerking komt voor deze subsidies en om de voorwaarden goed door te nemen. Het is ook handig om professioneel advies in te winnen bij een adviseur om te weten welke subsidies er beschikbaar zijn voor jouw specifieke bedrijf en hoe je deze kunt aanvragen.

Conclusie

Overweeg daarom om LED-panelen te overwegen als verlichting in jouw bedrijf. De besparingen op de lange termijn zijn aanzienlijk en het biedt ook nog eens een duurzame oplossing. Het is wel belangrijk om goed te onderzoeken welke LED-panelen het beste passen bij jouw bedrijfsomgeving en om professioneel advies in te winnen over de installatie ervan. Maar als je de stap zet, zul je zien dat de besparingen op de energiekosten snel opwegen tegen de initiële investering.