Leensjop
Image default
Groothandel

Waarom u een LED-paneel zou moeten gebruiken

Een LED paneel is een vierkant of rechthoekig paneel waarin meerdere LED-chips zijn verwerkt. Het leuke van deze LED panelen is dat ze ingebouwd kunnen worden in een verlaagd plafond of gemonteerd kunnen worden in een opbouwframe. Vanwege de verschillende manieren waarop u deze panelen kunt gebruiken, kunt u creatief zijn bij het plaatsen ervan, zodat het past bij uw kamer inrichting of kamerstijl. Door de LED techniek zijn deze panelen ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Lichtbronnen hebben over het algemeen een hekel aan vochtige of koude ruimtes. Bij LED is dit soort omgevingen echter geen probleem, want bij koude temperaturen presteert LED juist beter. Als u het over panelen heeft, is het ook algemeen bekend dat deze LED-panelen verkrijgbaar zijn in verschillende maten om aan uw behoeften te voldoen.

Verschil tussen LED-panelen en LED-platen

We kunnen hier kort over zijn want er is geen verschil tussen LED platen en LED panelen. LED platen en LED panelen zijn in principe hetzelfde. Simpel gezegd, een LED paneel is een plaat die licht uitstraalt. En net als bij LED-panelen worden LED’s ingebouwd in LED-platen. Deze LED panelen geven een diffuus licht waardoor het licht gelijkmatig over een ruimte wordt verspreid. Dus wanneer u LED-platen voor uw kamer probeert te kopen, hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer iemand u enkele LED-panelen aanbiedt, aangezien de twee hetzelfde zijn. LED panelen zijn verkrijgbaar in vierkante en rechthoekige platen met verschillende afmetingen. Er zijn vierkante LED panelen met de afmetingen: 30×30 cm, 60x60cm en 62x62cm. En rechthoekige LED panelen in de afmetingen: 30x60cm, 30x120cm en 60x120cm. Hierdoor zijn er voor ieder systeemplafond passende maat LED panelen.

Ontwerp flexibiliteit

LED’s zijn zeer kleine lichtbronnen ter grootte van een peperkorrel. LED’s worden oorspronkelijk gebruikt voor kleine indicatoren op printplaten. Met het kleine formaat van deze LED’s genereert het de mogelijkheid van elke soort toepassing. Als je die LED’s samenvoegt, kun je een traditionele gloeilamp maken en als je ze aan elkaar rijgt, kun je LED-stripverlichting maken. De flexibiliteit van LED-toepassing maakt LED tot een geweldige lichtbron die bijna overal kan worden gebruikt. U kunt LED-platen in uw woonkamer plaatsen om uw kamer een heldere sfeer te geven. U kunt ook LED-panelen in uw klaslokaal plaatsen voor uw verlaagde plafond, omdat het zeer energiezuinig is voor klaslokalen waar de lichten doorgaans voor een lange tijd aan staan.